Per. Mar 28th, 2024

AKŞAM’ın ‘Zammın pimini İnce çekmiş’ manşeti CHP’de büyük yankı buldu. Hamzaçebi, ‘Genel Başkan’ın ‘zammı desteklemeyin’ talimatı vardı’ derken, İnce ‘Manşetiniz beni çok üzdü’ dedi


Emekli milletvekillerine yapılan yüksek oranda zam Köşk‘ten kısmen veto yerken tartışmaları tam gaz sürüyor. AKŞAM’ın dünkü ‘Zammın pimini İnce çekmiş’ manşeti nedeniyle CHP‘de özel bir tartışma yaşanıyor.
CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce, manşet üzerine AKŞAM’a partinin zam önergesi öncesi perde arkasını anlattılar. CHP‘de disipline varan emekli milletvekili zamlarıyla ilgili CHP kurmaylarının yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

SADECE İNTİBAK İSTENDİ
Hamzaçebi, ‘Parlamenterler Birliği, bu konuda öteden beri gidip gelirdi. Genel Başkan da, her seferinde karşı çıkıyordu. Bu konu tekrar gündeme gelince Genel Başkan, en sonunda ‘zamma kesinlikle karşıyım ama emekli milletvekilleri arasında uyumsuzluk varsa giderilsin’ gibi bir yaklaşım sergiledi’ dedi.
Hamzaçebi, önerge öncesi partisinin görüşlerini şöyle anlattı: ‘Genel Başkan, en son çarşamba akşamı bana talimat verdi. ‘İntibak, Cumhurbaşkanı maaşına endekslemek, eski-yeni milletvekilleri arasında uyumlama olabilir. Ötesinde zam olmaz’ diyerek çerçeveyi çizdi. Ben de bunun üzerine Meclis Başkanı Cemil Çiçek‘i, öbür partilerin grup başkanvekillerini de arayarak, çerçevemizi anlattım. Hatta gece 21.00’de Emine Ülker Tarhan da beni arayarak, ‘ Cumhurbaşkanı maaşına endekslemede oranı yeni bir önergeyle yüzde 40’tan 60’a çıkarıyorlar’ dedi. Buna da izin vermedik. Partimizin kurumsal tutumu da budur. Bunun dışında bizden farklı davrananlar kişisel davranmıştır.’

ORAN VİCDAN YARALAYICI
‘Manşetiniz beni çok üzdü. Ben, o tutanaklardaki konuşmamla milletvekillerinin emekli olabilmeleri önündeki engeli dile getirdim’ diyen Muharrem İnce konuşmasının arkasında olduğunu söyledi. İnce, ‘Şimdi burada herkes suçlu arıyor. Ben soruyorum, Başbakan niye hiç ağzını açmıyor?’ diye de sordu.
İnce, ‘Siz bu düzenlemeye karşı mısınız?’ sorusuna, bir an duraksadıktan sonra ‘Zam oranını yüksek buluyorum. Kamu vicdanını yaralayan bir oran’ yanıtını verdi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen