Per. Nis 25th, 2024

Engelli bir vatandaş Kılıçdaroğlu’na öyle bir soru sordu ki…


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle CHP Genel Merkezi’nde engellilerle bir araya geldi, sorunlarını dinleyip sorularını yanıtladı.

Engellileri, “Evinize, CHP’ye hoş geldiniz” diyerek selamlayan Kılıçdaroğlu “Engellilik bize insanlığımızı hatırlatır. İnsanız hepimiz. Her an engelli olabiliriz. Buradan çıkarız, bir trafik kazasıyla engelli konumuna gelebiliriz” dedi. CHP Lideri 2005’te devreye giren ve engellilerin kentlerde özgürce dolaşmalarını sağlayacak düzenlemenin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen halen gereğinin yapılmamasını eleştirdi, Türkiye’deki 8.5 milyon engellinin aileleriyle birlikte bu tür olaylara karşı örgütlü olarak seslerini yükseltmelerini istedi.

Etkinlikte babası işsiz kaldığı için tedavi masraflarının karşılanamadığını anlatan küçük Sıla’ya durumuyla ilgilenme sözü veren Kılıçdaroğlu “Akşam yastığa başınızı koyduğunuzda toplum için bir engelli olarak şehirde dolaşırken kendinizi hiç düşündünüz mü” sorusunu da yanıtladı. “Karamsarlığa izin vermemeliyiz” diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Başımı yastığa koyduğumda engelli olarak kendimi sürekli düşündüm dersem yanlış olur. Ama bir engelliyle karşılaştığımda elbette düşündüm. Düşünmek yetmiyor, gereğini yapmalı.” Zihinsel engelli 23 yaşındaki Muhammed Yalçın etkinlik sırasında yaptığı resmi Kılıçdaroğlu’na hediye etti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen