Çar. Nis 24th, 2024

Arif Erdem: Federasyon Can Arat için bizden özür diledi.


İstanbul BB Teknik Direktörü Arif Erdem, Can Arat’ın Kayserispor maçında oynayamayacağını maçtan 5 dakika önce öğrendiklerini belirtti. Erdem, Can Arat listede olmadığı için TFF’nin daha sonra kendilerinden özür dilediğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem, 14/16 programına telefonla bağlandı. Can Arat’ın Kayserispor maçında oynayamayacağını maçın başlamasına 5 dakika kala öğrendiklerini dile getiren Erdem, hayatı boyunca böyle bir komedi görmediğini söyledi.

Bu olayın ardından akşam yaşanan olayın çok daha büyük bir komedi olduğunu belirten teknik adam, Federasyon yetkililerinin kendilerini arayarak Can Arat’ın stada giremeyecek isimler arasında yer almadığını ve bu nedenle kendilerinden özür dilediklerini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da Can Arat’ın Kayserispor karşılaşmasında oynatılmaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdem, "Kayseri Stadı’na gittiğimizde hiçbir sıkıntı yoktu. Bütün futbolcu kardeşlerimiz sahaya çıkıp ısınmalarını gerçekleştirdiler. Isınmadan sonra futbolcular formalarını giyip başlama vuruşuna hazırlanırken, maçın başlamasına 5 dakika kala gözlemci gelip ‘Can Arat’ı kesinlikle oynatamazsınız. Statta dahi tutamazsınız dedi’ Bu psikoloji ile takımı hazırlamamı düşünün. Ben anlamış değilim, böyle bir uygulama maça 5 dakika kala mı yapılır? Ya da böyle bir şey varsa maçtan önce tebliğ edilir ve ona göre de oynatılmaz" dedi.

Gözlemcinin açıklamalarının ardından Can Arat’ın gözyaşlarına boğulduğunu belirten teknik adam, "Bu kararlar birlikte bütün oyun kurgumuzu son 5 dakika içinde değiştirmek zorunda kaldık. İçerideki psikolojiyi de düşünün. Arkadaşlarından bir tanesi oynayamıyor ve Can Arat o duygusal anda ister istemez gözyaşlarına boğuluyor. Futbolcular da bu şekilde 5 dakika sonra sahaya çıkıyor. Bunun yorumunu siz yapın. 40 yaşındayım, hayatımda böyle komedi görmedim. Bundan daha da komiği, akşam aldığım bilgi… Bizi arıyorlar ve ‘listede Can Arat yokmuş özür dileriz’ diyorlar. Bu işler bu kadar ucuz olmamalı" şeklinde konuştu.

CAN ARAT: TAKIMI YALNIZ BIRAKTIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM

Can Arat ise, kendisinden emin olduğunu, sadece takımını yalnız bıraktığı için üzüldüğünü söyledi.

NTV Spor’a telefonla bağlanan Can, Kayserispor maçı öncesi sahaya çıkıp, neşeli bir şekilde maça hazırlandıklarını kaydederek, ”Isınmadan sonra soyunma odasına geldim, formamı giydim. Yöneticilerimiz aracılığıyla oynayamayacağım söylendi. Üzüldüğüm nokta, takımımı sahada yalnız bırakmam oldu. Çünkü kendimi çok iyi biliyorum” dedi.

Kulüp başkanı Çağatay Kalkancı ile futbol şube sorumlusu Kamil Dizar’ın maçtan sonra konuyla ilgilendiğini belirten Can, ”Daha önce gittim, ifade verdim. Benim içim çok rahattı. Maçta oynamadığım için üzüldüm. Başkanımız akşam beni aradı, bir yanlışlık olduğunu, bu kişilerin arasında olmadığımı söyledi. Şu an mutluyum” diye konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen