Cum. Nis 19th, 2024

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, Fransa’ya uygulanacak yaptırımlar konusunda hükümete tam destek verdiklerini söyledi.


Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, Fransa Ulusal Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımı iddiasını inkar edenlere hapis cezasını öngeren yasa tasarısını kabul etmesini kınadı.

İl Başkanı Adnan Kaya, Manavgat‘ta parti binasında yaptığı basın toplantısında, İlçe Başkanlığı görevine atanan Halil Gubaş ve parti yönetimini kamuoyuna tanıttı. Kaya, tanıtım sonrası il ve ülke gündemine ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Fransa Ulusal Meclisi’nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin kabul edilmesini nefretle kınadıklarını belirten Kaya, MHP olarak Fransa‘ya uygulanacak yaptırımlar konusunda hükümete tam destek verdiklerini söyledi. Fransa‘ya yaptırımlar konusunda muhalefet partilerinin hükümete tam destek verdiğini kaydeden Kaya, Paris büyükelçiliğinin geri çağrılması, ziyaret, eğitim gibi ikili faaliyetlerin iptali, Avrupa Birliği(AB) projelerinde Fransa ile işbirliği yapılmaması, ikili askeri faaliyetler ve ortak tatbikatların durdurulması, askeri uçuşlar için yıllık değil, tek izin uygulanması ve askeri gemilerin liman başvuruları kabul edilmemesinin yerinde ve doğru kararlar olduğunu söyledi.

Kaya, şöyle konuştu: "Fransa Ulusal Meclisi’nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifini kabul etmesini nefretle kınıyoruz. Suç sayan yasa teklifinin kabul edilmesini düşünce özgürlüğüne ‘pranga’ olarak görüyoruz. Kınıyoruz. Fransa‘ya yaptırımlar konusunda hükümetin açıkladığı yaptırım maddelerine tam destek veriyoruz."

Kaya, bir soru üzerine Meclis’te milletvekili sayıları azalsa da MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç‘in ihracının yerinde bir karar olduğunu ve karardan memnun olduklarını kaydetti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen