Cts. Nis 20th, 2024

Nathalie Goulet: “Ya Cezayirliler bizden haklarını isterse…”


Fransa‘da Ermeni yasa teklifi kabul edildi (Son Detaylar)

Fransız senatör Nathalie Goulet, meclis genel kurulunda dün kabul edilen Ermeni yasa teklifi konusunda Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy‘yi uyardı.
GÜNAH KEÇİSİ ARAMANIN TEHLİKELERİ VAR

Orne senatörü ve NATO Parlamenter Asamblesi üyesi olan Goulet, yazılı açıklamasında, ”Bir günah keçisi aramanın tehlikeleri var” derken, ‘Cumhurbaşkanı Sarkozy, dün hafızanın ve onun unutkanlıkları ile saplantılarının bulunduğu Pandora kutusunu açtı” ifadesini kullandı.
YARIN CEZAYİRLİLER DE GELECEK

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

”Bugün Türkiye bize yanıt veriyor ve Cezayir‘deki geçmişimizi hatırlatıyor. Gelecekte, Gazze ve Yukarı Karabağ halkları, Kürtler, Iraklılar, Cezayirliler, Cezayir savaşı sırasında Fransız ordusu saflarında yer alan Cezayirliler Fransa‘ya gelerek, tarihin kendilerine vermediği veya henüz tanımadığı hakları Fransa‘da aramak isteyeceklerdir. Senatonun, yasama alanındaki bu yanlış gidişe bir son verip, tarihçilerin işlerini yapmasına imkan sağlayacağını ümit ediyoruz.”
BAŞBAŞA BIRAKSA DAHA UYGUN OLURDU

”Hem Türkiye‘nin hem Ermenistan‘ın dostu olan Fransa‘nın, tarafları bu tarihsel anlaşmazlığı çözme konusunda baş başa bırakması daha uygun olurdu” diyen Goulet, şunları kaydetti:
SARKOZY TÜRKLERİ YARALAMIŞTIR

”Zira Fransız hukuku, 1915 soykırımını tanımıştır ve Türkiye bu konuda bir uluslararası uzmanlar komisyonu kurulmasını kabul etmiştir. Cumhurbaşkanı tarafından verilen bu söz, hepimizin krizle mücadele etmeye ihtiyaç duyduğu bir dönemde Türk dostlarımızı ve Türk kökenli Fransız vatandaşlarını uygunsuz ve haksız olarak yaralamıştır. Türkiye 100 Airbus uçağının siparişinden vazgeçtiğinde cumhurbaşkanı ne diyecektir?.”

Nathalie Goulet, senatoda cumhuriyetçi ve merkezci birlik grubu üyesi

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen