Çar. Nis 24th, 2024

İskonto oranı artınca hastaların ilaca ulaşımı zorlaştı. Özellikle insülin ve kanser ilaçlarını bulmakta zorluk yaşanıyor. Peki ne olacak?


İlaçta kamu iskonto oranı yüzde 41’e çıkınca, eczanelerde kriz yaşanmaya başladı.

Bir eczacı yaşanan durumla ilgili olarak, "Depodan veya mal aldığınız yerden 20 liraya aldığınız şeyi 10 liraya satabilir misiniz? Bu böyle bir şey. Ama hastadan fark almak durumunda kaldığınızda hasta verse bile bu resmi bir şey değil" dedi.

Hastalar özellikle insülin ve kanser ilaçlarına ulaşmada zorluk yaşıyor. Eczacılar, bu ilaçları, depolardan iskontolu gelmesi nedeniyle satmıyor.

Bir eczacı, "Özellikle insülin ve kanser ilaçlarında iskonto çok yüksek. 7 liraya aldığım ilacı devlet 3 lira ödüyor. Hastaya verme gibi bir şansım kalmıyor" diyor.

Bir hasta da "İlacımı alamadım, hayati bir önem taşıyan bir ilaç, devlet ve eczane arasında bir sorun yaşanıyor herhalde bekleyeceğiz" diye konuştu.

Hükümet Mağduriyetin Giderilmesi İçin Düğmeye Bastı

Hükümet, sıkıntıyı aşmak vatandaşın mağduriyetini gidermek için düğmeye bastı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Sektör temsilcileri ile biraraya geleceğiz. Kararlarımızı, nihai değerlendirmelerimizi paylaşmış olacağız. Bugün itibariyle çok yaygın bir sorun ilaç anlamında olmadığını belirtemek isterim. Vatandaşın da mağduruyeti olmayacağını da ifade edeyim" diye konuştu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen