Per. Nis 18th, 2024

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ”2011 yılı dengelerin iyileştiği, refahın artırıldığı, büyümenin, istihdamın güçlü olduğu, kamu finansman dengelerinin iyileştiği bir yıldı. Cari açığın da ciddi bir şekilde arttığı ama şimdi kontrol altına alındığı bir yıldı” dedi.


Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) yıl sonu değerlendirme toplantısı Ankara Sheraton Otelinde yapıldı.

Toplantıda konuşan Şimşek, makro açıdan bakıldığında 2011’in Türkiye için çok iyi bir yıl olduğunu belirtti.

Türkiye’nin cari açığı bulunduğunu, bunun önemli bir yapısal sorun olduğunu ifade eden Şimşek, ”Onu bir saniye için kenara bırakırsanız Türkiye‘miz büyümede hakikaten rekor kırıyor” diye konuştu.

Türkiye’de son bir yılda 1.8 milyon kişinin iş bulduğunu dile getiren Şimşek, ”Dünyada kolay kolay, olsa olsa belki Çin’de olur ama onun dışında başka böyle bir örnek bilmiyorum. Bu bir rekor” dedi.

Türkiye’nin güçlü bir resme sahip olduğunu, bunu bir tek cari açığın bozduğunu dile getiren Şimşek, ”Cari açık şu anda trend olarak aşağı dönmüş durumda. Eğer biz turizmdeki bu performansımızı devam ettirebilirsek bu çok daha iyi, güçlü bir şekilde yansıyacak. 2011 yılı dengelerin iyileştiği, refahın artırıldığı, büyümenin, istihdamın güçlü olduğu, kamu finansman dengelerinin iyileştiği bir yıldı. Cari açığın da ciddi bir şekilde arttığı ama şimdi kontrol altına alındığı bir yıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2012’nin AB’deki krizin gölgesinde geçeceğini belirterek, atılan adımların olmasına rağmen sıkıntıların temelde devam ettiğini söyledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen