Per. Mar 28th, 2024

MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, memur ve emekli aylığı dereceleri ile şehit, gazi, yaşlılık ve sakatlık aylığı alanların ücretlerinin artırılması için kanun teklifi hazırladı.


MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, memur ve emekli aylığı dereceleri ile şehit, gazi, yaşlılık ve sakatlık aylığı alanların ücretlerinin 1 Ocak 2012’den geçerli olmak üzere artırılmasını öngören kanun teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan öğrenim durumu itibarıyla memuriyete başlangıç derecelerine iki derece eklenerek, 15 ve 14. derecelerin kaldırılmasını öngörüyor.

Teklife göre, ulaşılan yeni derecenin, hizmet sınıfına göre verilmiş olan ek göstergeleri de aylıklara aynen uygulanacak. Şehit, gazi, yaşlılık ve malullük aylıklarında en az iki derece kaldırılarak, kalan her bir dereceye 300 gösterge rakamı eklemek suretiyle bulunan yeni değerden ödeme yapılacak.

Teklifin gerekçesinde, 75 milyon nüfusu barındıran Türkiye‘de, tüm çalışanın, emeklinin, dul ve yetimin, şehit ailesinin, gazinin, yaşlının ekonomik gücünün çok azaldığı öne sürüldü.

Gerekçede teklifin, toplumun ekonomik yöndeki ortak zorluklarının, kısmen de olsa çözülmesi için sunulduğu ifade edildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen