Per. Mar 28th, 2024

Ali Kıratlı’nın, kendisini arayan F.Bahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu’na, sambacının dövüldüğünü söylediği iddianamede yer aldı.


İşte şike iddianamesinin tam metni (Son Detaylar)

Bordo mavililerin, F.Bahçe’nin A.Gücü ve Sivas karşılaşmalarından önce teşvik girişiminde bulunduğu da ortaya çıktı.

ŞİKE iddianamesinde Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar’ın 2 teşvik primi girişimi ve bir tehditte bulunduklarına yer verildi. Ayrıca Sadri Şener’in, eski futbolcuları Jaja’yı da dövdüğü ortaya çıktı. İlhan Ekşioğlu’nun 24 Mayıs 2011 saat 20.21’de Ali Kıratlı’yı aradığı görüşmede Kıratlı, Trabzonsporlu futbolcu Jaja’nın, aralarında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in de bulunduğu birkaç kişi tarafından yumruk atıldığı ve darp edildiğini söyledi. İddianameye yansıyan telefon görüşmeleri şöyle:

Ali Kıratlı: “Jaja ile ilgilenirseniz haberiniz olsun. Yumruk atmışlar buna Sadri Şener falan saldırmışlar üstüne bu da basmış şeye gitmiş Brezilya’ya”

İlhan Ekşioğlu: “Yok ya aldılar abi şeyi Emenike. Şimdi bu şeyi istihkakı cuma günü yapıyoruz ha haberin olsun. Ben sana alo diyeceğim.”

Sana bu dünyayı dar edeceğim, ayağını denk al

İDDİANAME 15 Mayıs 2011’de oynanan ve 6-0 Fenerbahçe’nin galibiyetiyle biten Ankaragücü maçı öncesi menajer Ahmet Bulut’un Ankaragücülü futbolcu Kağan Söylemezgiller’e maçta iyi oynamamasını, Emre Belözoğlu aracılığı ile Fenerbahçe’ye transferini yaptırabileceğini söylediğine yönelik Nevzat Şakar, Caner Çuvalcıoğlu ve Sadri Şener’in duyum aldıkları da belirtildi. Duyumun ardından Şakar’ın, menajer Ahmet Bulut’u arayarak “Ben sana bu dünyayı dar edeceğim ayağını denk al” şeklinde ifadelerle tehdit ettiği, Şener’in de Caner Çuvalcıoğlu’ndan Ankaragücü Menajeri Rüştü Ender Yurtgüven’i aramasını ve “Biz konuştuk ayağını keseriz diye Ahmet Bulut’la” diye söyleyerek, Bulut’u tehdit ettirdiğini aktardığı ve Ahmet Bulut’un menajerliğini yaptığı Kağan’a dikkat etmesi yönünde mesaj attığı tespit edildi.

Sadri Şener emretti, Nevzat Şakar da tehdit etti

İDDİANAMEDE Nevzat Şakar’ın, Sadri Şener’in azmettirmesiyle müşteki Ahmet Bulut’u tehdit ettiğinin anlaşıldığı, TCK’nın 106/1’inci maddesi kapsamında kalan ve şikayete tabi bulunan eylem nedeniyle, şikayet yokluğundan Sadri Şener hakkında sevk maddesinin tanzim edilmediği belirtildi. Şener olayla ilgili ifadesinde, menajer Ahmet Bulut’un; Ankaragücü karşılaşması öncesinde Ankaragücü’nde oynayan bazı futbolcularına ‘iyi oynamayın’ şeklinde sözler söylediğini Nevzat Şakar’ın kendisine söyleyince bunu öğrendiğini, şahsı tehdit etmediğini ve tehdit etmesi için kimseye talimat vermediğini söyledi.

İŞTE TRABZONSPOR’UN TEŞVİK GİRİŞİMLERİ

FENERBAHÇE-ANKARAGÜCÜ

1- İDDİANAMEDE Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar’ın, 15 Mayıs 2011’de oynanan Fenerbahçe-Ankaragücü maçı öncesinde Ankaragücü futbolcularına teşvik ödemesi yapılması için menajer Mithat Halis ile irtibata geçtiği ve menajerden Ankaragücü takımında oynayan futbolcu Aydın Toscalı ile irtibata geçilmesini isteyerek teşvik girişimlerinde bulunduğu, ancak sonuç alınamadığı belirtildi.

SİVASSPOR-FENERBAHÇE

2- 22 Mayıs 2011’de oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçı öncesi, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in, Avni Aker Stadı’nın güvenlik işlerini yürüten şüpheli Zeki Mazlum üzerinden, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’a teşvik primi teklif edilmesi amacıyla girişimlerde bulunduğu belirtildi. Şüphelilerin eylemleri teşebbüs girişiminde kalırken, Mecnun Odyakmaz’ın şüphelilerle anlaşıp tekliflerini kabul ettiğine dair somut delil elde edilememiştir.

İDDİANAMEDE, 17 Nisan 2011’deki Trabzonspor-Bursaspor maçında teşvik primi verildiği de öne sürüldü. Aziz Yıldırım’ın talimatıyla İlhan Ekşioğlu ve Alaeddin Yıldırım’ın birbirleriyle irtibatlı olarak iki farklı koldan bazı Bursasporlu futbolculara teşvik primi verdiği ifade edildi. Şüpheli Metin Korkmaz’ın futbolcu Sercan Yıldırım’a, maçta iyi oynaması halinde Fenerbahçe’ye transfer olmayı vaadettiğini, futbolcunun da bu teklifi kabul ettiği kaydedildi. Alaeddin Yıldırım’ın ise tercüman Samet Güzel aracılığıyla futbolcu Gökçek Vederson ile irtibat kurduğu, Yıldırım ve Güzel’in 11 Nisan 2011’de İstanbul’da Vederson’la buluşarak, Trabzonspor’u yenmeleri karşılığında para teklifinde bulundukları ve Vederson’un da teklifi kabul ettiği aktarıldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen