Cum. Nis 19th, 2024

Ahmet Hakan’ın CNN Türk’te modere ettiği Tarafsız Bölge’de acılarla dolu Maraş katliamı masaya yatırıldı.


Maraş katliamın perde arkasını aydınlatmaya çalışan konuklar zaman zaman tartıştı.

Programın konuklarından biri de, Maraş katliamından sorumlu tutulan ancak hem askeri hem de sivil mahkemeden beraat eden eski milletvekili Ökkeş Şendiller’di. Programın ilerleyen saatlerinde dönemin Maraş hakimi olan Kerim Günay’da canlı yayına telefonla bağlanınca, Maraş katliamının sanığı ve hakimi 33 yıl sonra canlı yayında karşı karşıya geldi. Maraş katliamının sanığı ve hakimi canlı yayında karşı karşıya kalınca ikili arasında yargılama polemiği çıktı.

YARGILAMALARDAN HABERİNİZ VARDIR
Maraş hakimi Kerim Günay canlı yayında 33 yıl önce bir kadına yapılan işkenceyi anlattıktan sonra, Maraş katliamının sanığı Ökkeş Şendiller kendisini yargılayan hakime "Sizin kararınız ortada. Ancak 12 Eylül sonrası 4 tane sol örgütle ilgili açılan dava var. Bunların sonuçlarını da sanırım takip ettiniz. 4 örgütle ilgili mahkemeler ve yargılamalar yapıldı. İlk sizin yürüttüğünüz yargılamaya gelenlerin tam tersi b ir yargılama oldu. Bu sol örgütlerle ilgili Maraş sıkı yönetim komutanının da açıklaması vardı. 12 Eylül sonrası gelen yargılamalardan da haberiniz vardır. " dedi.

BİRİLERİ KORUNDU
Eski Maraş hakimi Kerim Günay, Ökkeş Şendiller’in anlattıklarından bir anlam çıkaramayınca Şendiller’e "Nereye varmak istiyorsunuz" dedi. Şendiller ise 12 Eylül öncesi ve sonrasında yapılan yargılamaların tek taraflı olduğunu öne sürerek "Birileri sizin döneminizde ki mahkeme safahatında korundu." dedi.

TARAFLI OLSAYDIK BERAAT EDEMEZDİNİZ
"Ökkeş bey beni dinle" diyen Kerim Günay "Biz taraflı yargılama yapsaydık, sen beraat edemezdin." dedi. Günay’ın bu sözlerine tepki gösteren eski vekil Şendiller "Ben size taraflı yargılama yapıyorsunuz demedim ama diyorum ki sizin önünüze gelenler ve bu konuda tespit edilenler 12 Eylül sonrası geldi." dedi.

Eski hakim Kerim Günay ise moderatör Ahmet Hakan’a dönerek "Ahmet Hakan bey ben bu soruyu cevaplandırmaya gerek duymuyorum." diye konuştu.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen