Per. Mar 28th, 2024

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yerli uçak yapımına ilişkin, “Türkiye’de hem uçak yapımı hem de uydu yapımını 2023 hedeflerimiz çerçevesinde gerçekleştireceğiz” dedi.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Habertürk ekranlarında havacılık ve Türkiye‘nin yerli uçak yapımına ilişkin bilgiler verdi.

Türkiye’de havacılığın son 9 yılda çok geliştiğine dikkat çeken Yıldırım, "Hem uçak filosu hem yolcu taşıma kapasitesi hem havaalanlarının sayısı günden güne artıyor" dedi.

Bakan Yıldırım, Türkiye’de havacılığın Dünya’ya kıyasla çok aşırı bir gelişme gösterdiğini ifade ederek, "Bu şartlar altında 2023 hedeflerimizde de biz kendi uçağımızı yapabilecek bir teknolojiye sahip olalım istiyoruz. Bunu yapmak için aslında elimizde her şey var. Bilgi birikimi, yeterli insan kapasitemiz, her şey var. Ama bununla ilgili bir mevzuat sıkıntımız vardı. Bakanlığımızın kuruluş kanunuyla bunu da çözmüş olduk. Ve bu şekilde artık elimizde böyle bir mevzuatımız da var" diye konuştu.

"YERLİ UÇAK VE UYDU YAPIMI 2023’TE GERÇEKLEŞECEK"

Havacılık ve Uzay Tekonolojileri Genel Müdürlüğü’nün kurulduğunu anımsatan Binali Yıldırım, "Bu genel müdürlüğün teşkilat yapısı oluşturuluyor, ikincil mevzuatlar oluşturuluyor. Böylece Türkiye’de hem uçak yapımı hem de uydu yapımı konusunda bakanlığımız koordinasyonuyla, diğer bakanlıklarla, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak bu projeyi de 2023 hedeflerimiz çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Başlangıçta belki bir lisanslı üretim olabilir ama orta ve uzun vadede 12 yıllık süre içerisinde de uçağa ilişkin kendi özgün projemizi geliştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen