Cum. Nis 19th, 2024

MHP Antalya milletvekili Yusuf Ziya İrbeç partisinden ihraç edildi.


Geçtiğimiz aylarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin "disiplinsiz ve dengesiz" davranışlarından dolayı Merkez Disiplin Kurulu’na sevk ettiği MHP Antalya milletvekili Yusuf Ziya İrbeç partisinden ihraç edildi.

MHP SESSİZ KALIYOR İDDİASI

İhraç edilen vekil, Çukurova‘da 24 askerin şehit olduğu günlerde İç Anadolu’da bazı illeri dolaşarak, terör olaylarına karşı parti yönetimini halka şikayet etmekle suçlanıyordu. MHP lideri Bahçeli, Eylül ayında yaşanan olayla ilgili İrbeç’e yazılı açıklamayla tepki göstermişti:

"24 şehidin verildiği gün, millet sokakta, cenazeler kalkarken, teşkilatımız tahrike kapılmadığı bir süreci yaşarken, MHP‘nin potansiyelinin yüksek olduğu İç Anadolu’daki illeri dolaşarak orada ‘sessiz kalınıyor, ne oluyor’ gibi tahrik edici birtakım provokasyon cümleleriyle görüşme yapması kabul edeceğim bir durum değildir."

VATANDAŞLARIN HİSLERİNİ PAYLAŞTIM

İrbeç bu sözlere cevap verdiği açıklamasında "Bu bakımdan, bir günde 24 askerimizin şehit olması sonrasında pasif kalamazdım. Böyle bir zamanda, Türkiye‘nin çeşitli yerlerinde bayrak asan vatandaşlarımızın duygularını paylaşmak nasıl suç olabilir?" diye sormuştu.

"Reaksiyon göstermekte neden geç kalıyoruz?" diye soran ülkücülerin hislerine tercüman olduğunu savunan İreç, kendisini disiplinsiz ve dengesiz olarak nitelendirmenin yanlış olduğunu savunmuştu.

ZİYARET ETTİĞİM İLLERDE ŞEHİT CENAZESİ YOKTU

İrbeç şimşekleri üzerine çeken ziyaretlerle ilgili partisinin yanlış bilgilendirildiğini savunmuş ve şunları söylemişti:

"Ben, bu ziyaretimi, Sayın Genel Başkanın ifade ettiği gün değil, iki gün sonra yaptım. Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir teşkilatları 22.10.2011 tarihinde ziyaret edilmiştir. Bu üç ile de o dönemde şehit cenazesi gelmedi. Ayrıca, şehit ailelerini bir Milletvekilinin ziyaret etmek ve güzergah üzerinde bulunan illere uğramak istemesini mayın ve tuzağa benzetmek, hukukun insaf ölçüleri içinde kabul edebileceği bir davranış değildir."

İÇİMİZDEKİ SİYASİ MAYIN

İrbeç sözü edilen o cümleleri söylemediğini iddia ederek haklı olduğunun ortaya çıkacağını söylemiş ve Bahçeli’nin "o içimizdeki siyasi mayın" nitelemesine de "çok büyük bir kusurdur ve Büyük Türk Milleti adına görev üstlenmiş bir milletvekiline karşı, siyasi nezaketten oldukça uzak ve itibar zedeleyici bir söylemdir. Bu durum, hele bir parti liderine hiç yakışmaz." ifadeleriyle eleştirmişti.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Nacar, İrbeç’in ihracı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığının 22.10.2011 tarih, 2011/01-750 sayılı yazıları ile Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç‘in MHP‘den tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine karar kılınmış, Kurulumuzun, 24.10.2011 tarih 2011/24 sayılı kararı ile sevk talebi kabul edilerek takibat başlatılmıştır. Teşkil edilen tahkikat heyeti tahkikata ilişkin çalışmalarını tamamlamış, başkaca araştırılacak bir husus kalmadığı görülmüş olmakla takibat tamamlanmıştır.

Disiplin Kurulumuz 17.12.2011 tarihinde yapmış olduğu toplantıda; Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç‘in parti tüzüğünün 11. maddesinin a, b, c ve e fıkralarında belirtilen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyerek, parti tüzüğünün 78. maddenin 4. fıkrasının c, e, h ve i bentlerinde ifade edilen fiilleri işlediği, bu fiillerin sübut bulduğu ve kesin çıkarma cezasını gerektirdiği; bu sebeple Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç‘in MHP‘den kesin çıkarma cezası ile tecziyesine karar vermiştir. "

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen