Per. Mar 28th, 2024

ABD’de bir kadın kocasının tavırları değişince aldatıldığını düşündü ve dedektif tuttu. Dedektif, “Başka kadın yok, bir doktora gidin” deyince gerçek anlaşıldı.


ABD’nin Phoenix şehrinde yaşayan Catherine Graves (45), aldatıldığını düşünürken eşinin ölümcül bir beyin tümörü taşıdığını öğrendi. 2001 yılında evlenen ve önceki evliliklerinden olan 6 çocuklarıyla birlikte yaşayan Catherine ve John Graves çiftinin ilişkileri güzel geçen birkaç yılın ardından bozulmaya başladı. Eşinin tavırlarında büyük bir değişim gören Catherine, nerede olduğunu unuttuğunu söyleyen ve evin yolunu karıştıran kocasına inanmayarak bir dedektif tuttu.

KİŞİLİĞİ KONTROL EDEN TÜMÖR
CATHERINE, aldatılmanın yanında eşinin kumar veya madde bağımlılığı sorunu yaşayabileceğinden de şüphe ediyordu. Fakat, John’un hayatında başka kadın olmadığını ortaya çıkaran dedektif, acilen bir doktora gitmelerini önerdi. Eşiyle gittiği klinikte “felç” teşhisi konan John’un, beyin taramasında tehlikeli bir tümöre rastlandı. John’un tavırlarındaki değişimin, çabuk yayılmasıyla bilinen Glioblastoma Multiforme (GBM) tümöründen kaynaklandığı anlaşıldı. Zira tümörün beyinde yerleştiği sol lob, duyguların ve kişiliğin kontrol noktasını oluşturuyor.

5 AY İÇİNDE ÖLDÜ

TEŞHİSİN ardından 5 ay içinde hayatını kaybeden John’un her anında yanında olan Catherine, yaşadıklarının etkisini atlatmak için uzun süre yardım aldı. 2007 yılında kaybettiği eşinin ardından kendini kanserli hastası olan ailelere yardıma adadı. Catherine, hastalarına bakarken maddi manevi fedakârlıkta bulunan ailelerin yaşadığı zorluğu bildiği için yardımcı olabilecek bir kitap hazırladı. Şimdi bir nörobilim enstitüsünde çalışan Catherine, burada uzmanları hastabakıcıların ihtiyaçları konusunda eğitiyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen