Sal. Nis 23rd, 2024

Ligde bu sezon kötü günler geçiren, as oyuncuların birer birer ayrılması ile sahaya PAF takımı takviyeli kadrolarla çıkan ve dibe demir atan Ankaragücü bugün deplasmanda Sivasspor’a 3-0 yenilirken büyük de bir dram yaşadı.


Ahmet Gökçek’in kulüp başkanlığından ayrılmasından sonra kötü günler geçiren Ankaragücü ligin dibine demir attı. Ankaragücü’nün 102 yıllık anlı şanlı tarihine ise bugün kara bir leke sürüldü. Başkentin 102 yıllık kulübü bugün maddi sıkıntılar nedeniyle ikinci bir forma bile bulamaz hale geldi. Bu duruma ise Teknik direktör Hakan Kutlu isyan etti "Islak formayla saha çıktık. Çünkü ikinci formamız yok. Kocakoca 102 yıllık camianın bir ayıbı bu." dedi.

Karşılaşma sonrası maçı değerlendiren Başkent ekibinin hocası Hakan Kutlu, takımın yedek formasız Sivas’a geldiğini vurgulayarak, karla kaplı sahada mücadele etmek zorunda kalan genç oyuncularının ikinci yarıya çıkarken üzerlerindeki ıslak formalarla maça devam etmek zorunda kaldıklarını söyledi..

Kutlu şöyle konuştu;
“Maç 3-0 bitti ama ben futbolcu arkadaşlarımın sahaya koyduğu, bu kadroya, bu yetersizliklere rağmen ortaya koydukları mücadeleden memnunum, kendilerine teşekkür ediyorum. Ben maç skorlarından daha çok Ankaragücü’nün içinde bulunduğu durumu hep değerlendirdim. Aslında sürekli de yakınmak istemiyorum ama bu çocuklar, bugün sahaya anlaşmalı olduğumuz firmanın da parasının ödenmemesinden dolayı tek formayla gelip ilk yarı giydikleri ıslak formayla ikinci yarıya çıkmak zorunda olan bir takım. Yani bu çocuklar bu şartlarda mücadele ediyorlar. İlk yarı giydikleri ıslak formayla ikinci yarı sahaya çıkıyorlar, çünkü ikinci formamız yok şu an. Koskoca 102 yıllık bir camianın ayıbı bu. Yani bu insanların hiç mi vicdanı sızlamıyor? Buna bir çare bulmaları lazım.”

Sürekli aynı şeyleri söylemekten yorulduğunu ifade eden Kutlu, “İşin ikinci bir boyutu var. Kongremiz ertelendi. Bana da niye ertelendiği konusunda bilgi verilmedi. Bu çocuklardan üçü Salı günü yine fesih haklarını ellerine alacaklar. Bunlar Aydın, Bora ve zannediyorum Ergin Keleş. Eğer bu çocuklar da bu takımdan ayrılırsa nasıl mücadelesini sürdürecek bu takım” ifadelerini kullandı.

GÖKÇEK, CEMAL AYDIN‘I SORUMLU TUTMUŞTU
Cemal Aydın kongre sonrası dava açmak için kalan sürenin sona ermesine 4 gün kala dava açmış Ahmet Gökçek ve yönetimi, Cemal Aydın‘ın davasından vazgçemesini beklemiş ancak Cemal Aydın davadan vazgeçeyince, Ahmet Gökçek kulüp başkanlığını bırakmak zorunda kalmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Ankaragücü’nde yaşanan olayların sorumlusu olarak Cemal Aydın‘ı göstermiş ve kendine ait sosyal paylaşım sitesinde şu sözleri sarf etmişti: belirten “Önce yabancı, sonra da yerli futbolcuların serbest kalacaklarını, sadece bundan dolayı kulübün 50 trilyon zarara gireceğini söylememe rağmen, Cemal Aydın inadına devam etti. Gazetelerde okumuşsunuzdur, takım dağıldı. Maalesef Ankaragücü’nü çok kötü günler bekliyor. Umarım tahminimde yanılırım. Ankaragücü her sene bir küme düşer ve amatörde devam eder. Eseriyle Cemal Aydın artık övünebilir. Ankaragücü’nü 200 akraba ve yakını ile şirketi gibi kullanan Cemal Aydın, Ankaragücü’nü yok etmiştir. Tarih onu affetmeyecek. Biz Ankaragücü’ne gelmek isterken, en ön planda seyirci faktörü vardı. Ama şimdi mahkeme kararıyla yapacak hiçbir şey kalmadı. Hiçbir yerden transfer yapılamaz. Lisans çıkarmak için 10 trilyon ödemek lazım.”

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen