Sal. Nis 23rd, 2024

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Antalyaspor’u 2-1 mağlup etti.


Foto galeri için tıklayın

Son oynadığı 13 resmi maçta da mağlubiyet yüzü görmeyen Beşiktaş, Antalya deplasmanına da mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Ancak Siyah Beyazlılar için ilk yarı hiç de istedikleri gibi gitmedi. Antalya kalesine gitmekte güçlük çeken Beşiktaş, kalesinde de bir çok net pozisyon verdi. Özellikle 36. dakikada Antalyaspor’un çizgiyi geçen topunun gol olarak değerlendirilmemesi ilk devreye damga vuran an oldu ve taraflar soyunma odasına golsüz beraberlikle girdi.

İkinci yarıda bambaşka bir oyun vardı sahada. Beşiktaş ilk golü Antalyaspor defansının zincirleme hatası sonucu 64. dakikada Almeida ile buldu: 0-1. 90. dakikada ise sahneye bu kez Fernandes çıktı ve skoru 2-0 yaptı. Ancak 95. dakikada penaltıdan skoru tayin eden oyuncu Antalyaspor adına Ali Zitouni oldu.: 1-2.

Beşiktaş bu skorla maç fazlasıyla 2. sıraya yerleşti ve yenilmezlik serisini 14 maça çıkardı.

İLK TEHLİKE EDU’DAN
Maçta ilk pozisyonuna giren isim Beşiktaş adına Edu oldu. 6. dakikada Simao’nun pasında ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Edu’nun yerden vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta gitti.

ZITOUNI AZ FARKLA
Antalyaspor Zitouni ile gole yaklaştı. 23. dakikada sağ kanattan gelişen Medical Park Antalyaspor atağında Minev’in ortasına iyi yükselen Ali Zitouni’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üstünden auta çıktı.

BEŞİKTAŞ GOLE ÇOK YAKLAŞTI
Antalyaspor’de kaleci Sammy güzel bir kurtarış yaptı. 34. dakikada kazanılan korner vuruşunda topun başına geçen Fernandes’in yaptığı ortaya ön direkte iyi yükselen Edu’nun kafa vuruşunda kaleci Sammy, meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

ANTALYA’NIN GOLÜ İPTAL EDİLDİ!
Maçın 36. dakikası uzun zaman konuşulacak bir an oldu. Ali Tandoğan’ın yerden ortasında arka direkte topa bekletmeden vuran Necati’nin şutunda kaleci Cenk, meşin yuvarlağı güçlükle kurtardı. Pozisyonun ardından kırmızı-beyazlı futbolcular hakeme topun kale çizgisini geçtiği yönünde uzun süre itirazlarda bulundu. Pozisyonun tekrarlarında topun çizgiyi geçtiği net bir şekilde görüldü.

NECATİ KARŞI KARŞIYA ATAMADI
Antalyaspor 38. dakikada çok net bir fırsattan daha faydalanamadı. Doğa’nın ara pasında defansın arkasına sarkarak kaleci ile karşı karşıya kalan Necati’nin yerden vuruşunda top auta çıktı.

CENK BAŞARILI!
Baskılarını yoğun şekilde sürdüren Antalyaspor’a bu kez de kaleci Cenk izin vermedi. 44. dakikada İbrahim Dağaşan’ın pasında sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Tita’nın yerden vuruşunu kaleci Cenk, ayaklarıyla kornere çeldi.

İlk yarının kalan dakikalarında da gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odasına golsüz beraberlikle girdi.

ALMEIDA POZİSYONU HARCADI
İkinci devrede gole ilk yaklaşan taraf Beşiktaş oldu. Hugo Almeida ceza alanı solunda topla buluştu. Güçlü sol ayağı ile yaptığı vuruş zayıf kaldı ve kaleci Ndjock topun sahibi oldu.

BÜYÜK HATA VE GOL!
Antalyaspor adeta golü 63. dakikada Beşiktaş‘a hediye etti. Savunmada komple bir hatalar zinciri golü getirdi. Ali Tandoğan kaleye paralel bir pasla topu Deniz’e gönderdi. Prese başlayan Almeida’dan topu kurtarmaya çalışan Deniz’in hatasını iyi değerlendiren Portekizli araya girdi ve topu Antalya ağlarına gönderdi.

EMRAH GELİŞİNE İYİ VURDU
85. dakikada Antalyaspor gole yaklaşan taraf oldu. Emrah Bassan havadan gelen topu bekletmeden gelişine bir vuruşla kaleye gönderdi ancak top üstten auta çıktı

BEŞİKTAŞ RAHATLADI
Siyah Beyazlılar 90. dakikada rahatlatan golü buldu. Hugo Almeida’nın savunmanın arkasına attığı şık ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Fernandes, çok şık bir pasla kaleci Polat Keser’den sıyrıldı ve takımını 2-0 öne geçirdi

95. DAKİKADA SON NOKTA!
95. dakikada Antalyaspor penaltı kazandı ve İsmail kırmızı kart gördü. Ali Zitouni topu ağlara gönderen isim oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Siyah Beyazlılar bu galibiyetle puanını 42 yaparak maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi.

EGEMEN YOK
Spor Toto Süper Ligin 21. haftasında Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor karşısına yenilmezlik serisini sürdürmek amacıyla çıktı.

Beşiktaş’ın en istikrarlı futbolcusu olan Egemen, cezası nedeniyle ilk defa resmi bir maçta forma giymedi. Egemen, daha önceki 20 lig maçı ile 8 UEFA Avrupa Kupası ve Ziraat Türkiye Kupasındaki bütün maçlarda forma giymişti.

Siyah-beyazlılarda Quaresma, Hilbert, Necip ve Aurelio sakatlıkları nedeniyle Antalyaspor karşısında forma giyemedi. Bursaspor maçında forma giyemeyen Tomas Sivok ise Antalyaspor karşısında kadrodaki yerini aldı.

TARAFTARDAN YOĞUN İLGİ
İki takım karşılaşmadan yaklaşık 1 saat önce ısınmak amacıyla sahaya çıktı. Antalyasporlu taraftarlar futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak sevgi gösterisinde bulundu. Kırmızı beyazlı taraftarlar Antalyalı olan Beşiktaş‘ın kalecisi Rüştü’yü de tribünü çağırarak alkışladı.

Beşiktaşlı taraftarlar kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Beşiktaşlı taraftarlar futbolcularını tek tek tribünlere çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.

Karşılaşmanın başlama düdüğü öncesinde stadyumdaki dijital reklam panolarından Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile Antalyaspor İkinci Başkanı Ali Yılmaz‘ın doğum günlerini kutlayan yazılar geçmesi dikkati çekti.

Medical Park Antalyasporlu futbolcular sahaya ”Parkinson hastalığının cerrahi tedavisi olduğunu biliyor muydunuz?” yazılı pankart ile çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Ve maçın son düdüğü geldi. Beşiktaş deplasmanda 2-1 galip geliyor.
94’GOOOLLL...Tita penaltıyı gole çeviren isim
93′ Ve penaltı. kornerden gelen topta Ali Zitouni’nin kafa vuruşunu çizgide İsmail elle çıkardı. ismail direk kırmızı görürken penaltı kazandı ev sahibi
90’Hugo Almeida’nın savunmanın arkasına attığı şık ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Fernandes, çok şık bir çalımla kaleci Polat Keser’den sıyrıldı ve takımını 2-0 öne geçirdi
90′ GOOOLLL Fernandes
88’Veli Kavlakc ceza alanı ön çizgisine doğru hareketlenen Fernandes’i topla buluşturmak istedi ancak cılız pası Antalyaspor’lu oyuncularda kaldı
87’Devam eden pozisyonda Uğur ceza alanı dışından vurdu top Cenk’te kaldı
87’Veselin Minev soldan ortaladı. Ceza alanı içinde İsmail topu uzaklaştırdı.
86’Antalyaspor pres karşısında hata yapıyor bu dakikalarda.
85’Emrah Bassan havadan gelen topu bekletmeden gelişine bir vuruşla kaleye gönderdi ancak top üstten auta çıktı
84’Mustafa Pektemek sağdan ceza alanı içerisinde gönderdi. Almeida’dan önce araya giren savunmanın müdahelesinde top dışarı çıkmadan uzanan Polat’ta kaldı
83’Ndjock Sammy sakatlığın ardından oyundan çıkarılmasına yönelik işarette bulundu. Genç kalecinin yerine Polat Keser oyunda.
82’Oyun kuralları gereği kaleci Sammy’nin tedavisi saha sınırları içerisinde yapılacak.
81’Beşiktaş uzun topla atapa kalkmak istedi. Ekrem’den önce topa koşan Sammy’nin vuruşu Ekrem’a çarparak auta çıktı. Kamerunlu kaleci sakatlık geçiriyor bu pozisyonun ardından
80’Ali Tandogan sarı kart gören oyuncu oldu
79’Hugo Almeida orta alandan aldığı ara pasla topa hareketlendi ancak savunma daha önce davranarak topun sahibi oldu
77’Sidney Tita uzun topla sağdan kaçan Mehmet Eren Boyraz’ı topla buluşturmak istedi. Ancak top Cenk’te kaldı
74’Sidney Tita soldan ortaladı İbrahim uzaklaştırdı. Dönen topta Emrah‘ın şutu auta çıktı
73’Antalyaspor’da Necati ve İbrahim çıkıyor Emrah Bassan ve Mehmet Eren Boyraz oyuna dahil olan isimler
71’Serbest vuruş sonrası gelişen atakta son olarak topla buluşan isim Ibrahim Dagasan oldu. İbrahim’in şutu auta çıktı
70’Necati Ates’in vermek istediği pası İbrahim Toraman kesti hakemin kararı elle müdahele oldu. Serbest atış ev sahibi ekibin…
69’Doga Kaya savunmanın arkasında Necati ile topu buluşturmak istedi ancak defans yerinde bir müdahelede bulundu
68’Ali Zitouni’nin faulü sonrası yerde kalan isim Sivok oldu
67’Golden sonra Antalyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek‘in oldukça sinirlendiği gözlendi
66’Ali Zitouni çok şık ortaladı. Ceza alanı arka bölümünde kafayı vuran isim İbrahim Toraman oldu
64’Savunmada komple bir hatalar zinciri golü getirdi. Ali Tandoğan kaleye paralel bir pasla topu Deniz’e gönderdi. Prese başlayan Almeida’dan topu kurtarmaya çalışan Deniz’in hatasını iyi değerlendiren Portekizli araya girdi ve topu Antalya ağlarına gönderdi.
64′ GOOOLLL Almeida
63’Fabian Ernst solda Simao’dan aldığı pası bekletmeden ceza alanına gönderdi. Ali Turan topu uzaklaştıran isim oldu
62’Ali Zitouni sağdan ortaladı. Ancak ceza alanında hiçbr takım arkadaşı yoktu. Ekrem topu uzaklaştıran isim oldu
61’Mustafa Pektemek Beşiktaş‘ın en golcü oyuncusu olarak göze çarpan bir isim.
60’Beşiktaş’ta Edu çıkııyor Mustafa Pektemek oyunda
59’Ekrem Dag sağdan ceza alanına girerek bir pozisyon yarattı. Ali Turan‘ın uzaklaştırmaya çalıştığı top Fernandes’in önünde kaldı. Portekizli’nin şutu üstten auta çıktı
58’Kullanılan kornerde ceza alanı içerisinde bir karambol yaşandı. Karambolde topu uzaklaştıran isim Edu’ydu
57’Ugur Inceman sağdan ceza alanına giren Ali Tandoğan’a çıkardı pasını. Araya giren Simao topu kornere gönderdi
56’Hugo Almeida savunmanın arkasında topla buluştu ancak poziyon ofsayt
55’Simao Doğa Kaya’nın darbesi ile yerde kaldı ve kısa süreli bir sakatlık geçirdi
53’Sidney Tita yerde kalan isim. Faul atışının ev sahibi ekip kullanacak.
52’İki takım da bu dakikalarda rakip yarı alana uzun toplarla geçiyor ancak topun kontrolünü sağlayamıyor
51’İki ekip de ikinci yarıya ilk 45 dakikadaki 11’leri ile başladılar
50’Hugo Almeida ceza alanı solunda topla buluştu. Güçlü sol ayağı ile yaptığı vuruş zayıf kaldı ve kaleci Ndjock topun sahibi oldu
49’Doga Kaya orta alanda yerde kalan isimdi. Hafif bir sakatlık geçiren tecrübeli oyuncu yerden kalktı ve oyuna devam ediyor.
48’Ali Tandogan sağdan ceza alanına ortaladı. Uğur topla buluştuğunda ofsayt pozisyonundaydı
47’Ugur Inceman Beşiktaş yarı alanının sağ bölümünde yerde kaldı ve bir sakatlık geçirdi. Ancak ciddi bir şeyi yok ve oyuna devam edebilecek
46’İkinci yarı Beşiktaş‘ın vuruşu ile başladı

45’İlk yarıda doğan duraklamalar nedeniyle maçın sonuna iki dakika uzatma verildi
43’Antalyaspor’un geliştirdiği iki tehlikenin ardından karşılaşma tekrar durgun bir hal aldı
42’Deniz’in Edu’ya yaptığı faul sonucu Beşiktaş bir serbest atış kullandı. Yapılan ortadan ve devamında Veli’nin şutundan bir sonuç çıkmadı
41’Almeida hakemle girdiği tartışma sonunda sarı kart görüyor
39’İnanılmaz bir gol kaçtı Antalyaspor adına…Ali Zitouni’nin muhteşem topuk pasıyla Necati topla buluştu. Kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden vuruşu az farkla auta çıktı.
37’Top çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışması yaşanacak bir pozisyon…
36’Çok ilginç bir pozisyon yaşandı. Sağdan ceza alanına giren Ali Tandoğan çıkardı. Necati kayarak vurdu. Cenk topu kale ağzında çıkardı ancak Antalyaspor’lu oyuncular gol diye sevinirken hakem golü vermedi.
35’Sidney Tita ceza alanı içinde, soldan ortaladı. Cenk çizgi üzerinde uzandı ve topun sahibi oldu
34’İkinci kornerde Edu çok iyi yükseldi. Kafa vuruşunda Sammy çok iyi bir refleksle topu çıkarmayı başardı
33’Kornerde savunma topu yeniden oyun alanı dışına gönderdi
32’Ali Turan tedavisi için oyun alanı dışına alındı. Karşılaşma korner atışı ile kaldığı yerden devam edecek
31’Hugo Almeida ceza alanı dışından sert bir şut çıkardı. Ali Turan‘ın başına çarpan top kornere çıkarken Ali yerde kaldı. Sağlık görevlileri Ali Turan için oyunda…
30’Ali Zitouni sağdan ceza alanına girmek isterken yerde kaldı. Faul beklentileri içerisinden gözünü hakeme çevirdi ancak Halis Özkahya oyunu devam ettirdi.
29’Antalyaspor’un presi sonuç verdi. Savunmada çıkmaya çalışan Beşiktaş‘ın uzun topunda top taça çıktı
28’Deniz de ayağa kalktı ve oyun Beşiktaş‘ın serbest vuruşu ile başladı.
27’İki oyuncunun da başında açılma var. Veli ayağa kalkabildi ancak Deniz halen yerde yatıyor…
26’Orta alanda Veli ve Deniz bir hava topu mücadelesinde kafa kafaya çarpıştı. iki oyuncu için de sağlık görevlileri sahada…
25’Veselin Minev uzun topla Doğa Kaya’yı kaçırmak istedi. Ancak pası hızlı oldu ve top Cenk’te kaldı
24’Antalyaspor’lu oyuncular savunmada pas yaparak çıkmaya çalışıyor
23’Antalyaspor organize bir atakla geldi. Sol kanatta Doğa’nın pasıyla topla buluşan Minev’in ortasında Ali Zitouni’nin kafa vuruşu üstten auta çıktı
22’Manuel Fernandes’in ortasında oldukça müsait bir durumda kafa vuruşu yaptı Almeida. Ancak top Ndjock Sammy’nin kucağında kaldı.
21’Beşiktaş rakip yarı alanın sağ bölümünden bir serbest atış kullanacak. Tehlikeli denebilecek bir nokta…
20’Veli Kavlak’ın pasıyla topla buluşan Edu bekletmeden tekrar Veli’nin önüne bıraktı. Ancak ceza alanı dışında gelişen bu atakta araya Antalyalı oyuncular girdi. Pas Veli için hızlıydı…
19’Veli Kavlak sağdan ortaladı. Ancak ortasında top doğrudan Sammy Ndjock’ta kaldı
17’Beşiktaş çok iyi bir organize atakla geldi Antalya kalesine. Ernst’in pasında Edu kaleyi denedi. Şutu üstten auta çıktı
16’Necati Ates soldan ceza alanına girdi. Sağ ayağının içi ile plase bir vuruş dened ancak zayıf şutu kaleci Cenk’te kaldı
15’Sidney Tita’nın sağdan kullandığı kornerde ceza alanı içinde Necati yükseldi ancak onu aşan top uzaklaştırıldı
14’Ali Zitouni sağ çizgide, Beşiktaş yarısahasında topla buluştu ancak pozisyon ofsayttı…
13’İsmail Köybasi sol kanattan ortaladı. Almeida’nın kafa vuruşu Ndjock Sammy’de kaldı ancak öncesinde ofsayt bayrağı kalkmıştı
12’Necati Ates orta sahada aldığı topu bekletmeden sol kanada aktardı fakat orada hiçbir Antalyaspor’lu oyuncu yoktu
11’Necati’nin sağdan kaçan Ali Tandoğan’a verdği ara pası çok şıktı. Ancak Ali, ofsayt pozisyonundaydı.
10’Antalyaspor savunmasında Ali kalecisi Sammy ile oynadı. Göğsü ile topu yumuşatan başarılı kaleci Almeida’nın baskısı gelince uzaklaştırmakta biraz zorlandı ancak başardı
9’Sol çizgiye doğru Necati’nin attığı ara pası Tita için hızlı oldu ve top doğrudan auta çıktı
8’Almeida ve Ali Turan‘ın beraber yükseldiği kafa topunda, Almeida faul yapan isim oldu
7’Edu ceza alanı dışında buluştuğu topla kaleyi yokladı. Zayıf bir şut oldu ve auta çıktı.
6’Ekrem Dağ topu uzaklaştırmak isterken Tita’nın faulü ile yerde kaldı.
4’Sidney Tita topuk pası ile soldan arkadaşını kaçırmak istedi. Ancak Antalyaspor’dan kimse oraya hareketlenmeyince top taça çıktı
3’İki ekip de oyuna atak ve açık bir futbolla başladı. Sağdan Edu’nun pasında Almeida göğsü ile indirdi ancak Fernandes’den önce savunma araya girdi
2’Tita’nın soldan kullandığı ilk serbest vuruşta savunma kafa ile uzaklaştırdı
1’Karşılaşma Antalyaspor’lu oyuncuların ilk vuruşu ile başladı

ANTALYASPOR

Sammy
Ali Tandoğan
Ali Turan
Deniz
Minev
Doğa
İbrahim
Uğur İnceman
Zitouni
Tita
Necati

BEŞİKTAŞ
Cenk
Ekrem
Sivok
İbrahim Toraman
İsmail Köybaşı
Veli
Ernst
Fernandes
Edu
Simao
Almeida

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen