Çar. Nis 24th, 2024

İstanbul Haydarpaşa Limanında 5,7 milyon lira değerinde 800 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.


Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında Türkiye‘deki sınır kapılarında sık sık denetimlerde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, son olarak İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğünde incelemelerde bulundu. Gümrük personelinin sorunlarını dinleyen Bakan Yazıcı, ülke ekonomisine büyük zarar veren kaçakçılığa karşı gümrük memurlarının dikkatli ve uyanık olmasını istedi. Yazıcı, yaklaşık 3 saat süren denetlemenin ardından İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğünden ayrıldı.

Bakan Yazıcı’nın ayrılmasından kısa süre sonra Türkiye‘deki bir firma tarafından yurt dışından getirilerek transit beyannamesi ile Mısır‘a sevk edilmek istenen sigaralar, risk kriterleri çerçevesinde değerlendirilerek incelemeye alındı.

Tütün ürünleri, gıda ve petrol ticareti yapan yerli bir firmanın adına tescilli transit beyannamelerini kontrol eden gümrük ekipleri, evrakta 20 bin karton olarak beyan edilen sigaraların, gerçekte 100 bin karton olduğunu tespit etti.

Transit sevk edilen sigaraların beyan edilmeyen 80 bin kartonluk (800 bin paket) kısmını yurtta bırakarak kaçakçılık yapmaya teşebbüs ettikleri iddiasıyla firma yetkilileri Osman N, Adnan M. ve Ali F. hakkında soruşturma başlatıldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen