Per. Mar 28th, 2024

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Uludere’de 35 kişinin öldüğü operasyon ile ilgili istihbaratın teşkilat tarafından verildiği iddiasını yalanlamasına tepki göstererek “Asıl kelime oyununu ben yapmıyorum” dedi.


Beyaz Tv’de Hüseyin Gülerce’nin sunduğu "Ortak Akıl" programına canlı yayın konuğu olan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan’la girdiği "Kasımpaşalı" polemiği nedeniyle Erdoğan’dan özür dileyen Baransu, Balyoz haberleri sonrası askerde işkence gördüğünü öne sürdü.

Hüseyin Gülerce’nin sorularını yanıtlayan Baransu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasını beklediğini ifade ederek "İnternet andıcı davasından yargılananların tutuklu bulunması ve bu 4 kişi İlker Başbuğ’u işaret ediyor. Şu anda davada yargılananlar tutuklu ve İlker Başbuğ’da muhtemelen tutuklanır." diyerek Başbuğ’un tutuklanacağını öne sürdü.

Taraf yazarı Mehmet Baransu, İrticayla Eylem Planı kapsamında açılan internet sitelerinde Başbakan’ın eşine küfür edildiğini ve yalan bilgilerle Ak Parti‘ye kapatma davası açıldığını ifade ederek "Ak Parti hakkında açılan kapatma davası askerin hazırlandığı internet sitlerinden alındı. " dedi.

YALÇINKAYA YARGILANMALI
Ak Parti’ye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın da yargılanması gerektiğini kaydeden Baransu "O sahte belgeler bu sitelerden alındı. Ve Ak Parti hakkında kapatma davası açıldı. Anayasa mahkemesindekilerde soruşturulmalıdır. Kim soruşturacaksa soruşturmalıdır.İyice soruşturmadıkları için soruşturulmak zorundalar." diye konuştu.

DAĞLICA BASKINI 9 GÜN ÖNCEDEN BİLİNİYORDU
Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun Genelkurmay içinde kendisine suikast yaptıranların olduğunu gördüğünü öne süre Baransu, askerin Dağlıca baskınında baskın yapılacağını 9 gün önce bildiğini ve baskını bilmesine rağmen gerekli önlemleri almadığını söyledi. Taraf gazetesinde kimsenin yayınlamaya cesaret edemediği bir çok belgeyi yayınladıklarını ifade eden Taraf yazarı "TSK’nın içinde demokrasiye inanan insanlar bana belgeler getiriyordu. Doğruları yazmaya cesaret edenlere belgeler kendiliğinden geliyor" şeklinde konuştu.

ASKERDE İŞKENCE GÖRDÜM
Askere gitmeden önce TSK’yla ilgili bir çok haber yaptığını söyleyen Baransu "Benim askere gittiğim dönemde İlker Başbuğ Genelkurmay Başkanı olmuştu. Usta birliğimi yaptığım Çanakkale‘de yaptığım haberler nedeniyle sorgulandım ve işkence gördüm. Bana işkence yapanları tanımıyordum çünkü işkence yapanlar birliğin dışından gelmişti. Ben o dönem zaten hazırlıklıydım. Gazeteme ve aileme haber verdim. Her 12 saatte benden haber almazsanız, bilin ki başıma bir şey geldi dedim. Gece yarısı kaldırıldım, karargaha götürüldüm. Karargahta bir oda da 2 kişi tarafından sorgulandım. İşkence gibi bazı şeylerde oldu. En son anneme birisi küfür etti. Tabanca olsaydı onu orada vururdum. Sivil giyimlilerdi." dedi.

Kendisine işkence yapanlara, kendisine bir şey olması hakinde ailesinin ve gazetenin harekete geçeceğini söylediğini ifade eden Baransu "Sonra çay içme moduna girdik ve çay içmedim." dedi.

DEDEĞİM TIRNAĞI OLAMAZ
"Askere niye düşman olayım" diyen Baransu sülalesinde 77 şehit olduğunu ifade ederek "Doğu cephesinde benim ailem savaştı. Büyükanıt gazetemize iftira attığı zaman şunu dedim "Bir dedemin tırnağı olamazsın" dedim. Kimse böyle ucuz kahramanlık yapmasın." şeklinde konuştu.

GENELKURMAY’DAN HESAP SORULDU MU?
Uludere’de yaşananlara da değinen Baransu, emniyetin ve valiliğin 35 kişinin köylüler olduğunu ve ölü sayısını bildiğini ifade ederek "Saat 11-12 gibi Genelkurmay öyle bir garip açıklama yaptı ki, bu kişilerin PKK’lı olduklarını ima eden açıklamalarda bulundu. Hüseyin Çelik ise akşam saatlerinde gerçeği kabul etti. Operasyon kazası dedi. Asıl soru şu. Genelkurmay’ın bu yalan açıklamasıyla ilgili Genelkurmay’dan bir hesap soruldu mu? Yok.. Kim yaptı bu açıklamayı. O da yok." diye konuştu.

MİT BAŞBAKANI YALANLADI
Olayı netleştirmek için bölgedeki insanlarla konuştuğunu ifade eden Baransu, istihbaratın MİT’ten geldiğine dair bir bilgi edindiğini kaydederek "Bunu da yazdım. Bölgeye MİT istihbaratı nedeniyle HERON gönderiliyor ve bir kaç gün görüntü çekiyor. 21 Aralık‘ta 6 gün önce istihbarat gidiyor. Aslında Başbakan Cuma namazından çıktı ve ilginç bir açıklama yaptı. "Dedi ki "İstihbaratımıza gelmiş 9-10 öncesinden gelen bir istihbarat var dedi. Üzerine basarak söylüyorum son gün gelen bir istihbarat yok dedi. MİT’te bir açıklama yapacak dedi. MİT, asker, bomba atan, heron izleme merkezi bunların hepsi sorumludur. Burada MİT hedef alınıyor gibi de bir algı oluştu. Niye öyle bir şey oluştu onu da anlamıyorum. Başbakan’ın açıklamasından 6 saat sonra MİT bir açıklama yaptı ve "Bizden giden herhangi bir istihbarat yoktur ve iddialar gerçek dışıdır" dedi. Bir anlamda başbakanı da yalanladılar." dedi.

KELİME OYUNUNU BEN YAPMIYORUM
MİT’in açıklaması üzerine 21 Aralık‘taki istihbarat raporunun içeriğini yazdığını ifade eden Baransu "Hiç bir ses çıkmadı bu konuyla ilgili. 2 gün sonra diğer MİT raporlarını da yazdım. Bunun üzerine Salı günüde Başbakan bir açıklama yaptı grup toplantısında." diye konuştu.
MİT’in bir açıklaması var "kelime oyunu, mizansel" gibi böyle bir açıklama olmaz. Kelime oyununu MİT yapıyor. İlk gün MİT ne dedi? MİT kelime oyunu yaparak ben böyle bir istihbarat vermedim diyor.

DEVLETE GÜVENMİYORUM
Bu tuzaksa bunu devlet ortaya çıkaracak ve ben bu devlete güvenmiyorum. İlk kez bu soruşturmanın sonuçlanacağına inanmıyorum.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’^DAN ÖZÜR DİLEDİ
Başbakan Erdoğan’la girdiği polemiğin doğru olmadığını ve kızgınlık anında söylediğini kaydeden Baransu "Başbakan bu olayın peşini bırakmamalı, bırakırsa kendi ayağına kurşun sıkar. Böyle bir oyun varsa bunu görmesi gerekiyor. Başbakan belli ki Kasımpaşalı lafına çok alınmış. Ben o "Kasımpaşalı" aşağılama anlamında değil, korkmaz anlamında söyledim. Bu bana yakışmadı. O sinir anında ne olursa olsa onu yazmamalıydım. Başbakan’dan özür diledim." şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen