Cum. Nis 19th, 2024

Erdoğan’ın cuma namazını kıldığı İstanbul Tophane’deki Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa Camii’nin imamı ingilizce Hutbe okudu


Başbakan Tayyip Erdoğan, dün cuma namazını İstanbul Tophane’deki Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa Camii’nde kıldı. Erdoğan’a İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da eşlik etti. Camide okunan yardımlaşma konusundaki hutbenin ardından Arapça, İngilizce ve Osmanlıca bilen 35 yaşındaki İmam Selman Okumuş, cemaat arasında yabancıların da bulunduğunu belirterek hutbeyi bir kez de İngilizce okudu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kısa süre önce tarihi ve turistik camilerde turistler için hutbelerin İngilizce özet olarak da verileceğini açıklamıştı.

‘MEDRESEYİ RESTORE EDİN’
Başbakan Erdoğan, camide namaz kılarken, dışarıda belediye ekipleri cami çevresinde tuzlama çalışması yaptı. Namaz sonrasında caminin avluda bulunan maketini inceleyen ve caminin arka bölümünde yer alan medresenin de restorasyonunun yapılması talimatını veren Erdoğan çalışmalar hakkında İmam Okumuş’tan bilgi aldı. Cami çıkışında Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız ve eski mahallesinden komşusu olduğunu belirten bir kadın ile sohbet eden Başbakan Erdoğan, vatandaşlarada el salladı. Daha sonra Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne geçen Erdoğan Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Jorge Sampaio’yu kabul etti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen