Per. Mar 28th, 2024

BDP’li vekil Nursel Aydoğan, PKK’nın terör örgütü olmadığını savundu.


BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, PKK’nın terör örgütü olmadığını, Kürt halkının kimliği, anadili, özgürlüğü için mücadele eden bir örgüt olduğunu iddia etti.

Diyarbakır’da kendilerine Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) adı veren grup, ‘Öcalan’a özgürlük siyasi soykırıma son’ adı altında yürüyüş düzenledi. BDP Bağlar İlçe binası önünde toplanan kadınlara BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Lice Belediye Başkanı Fikriya Aytin, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hafize İpek de katıldı.

Grubun arasında bazı gençler çetebaşı Abdullah Öcalan’ın posteri ve PKK flamaları açınca panzerler eşliğindeki çevik kuvvet ekipleri yolu keserek yürüyüşe izin vermedi. Önce megafonla anons yapan polis müdürleri, ardından BDP Milletvekili Nursel Aydoğan ile görüşerek, grubun dağılmasını istedi. Aydoğan ile polislerin görüşmesinin ardından, Bağlar İlçe binası önünde açıklama yapılarak dağılınması kararlaştırıldı.
‘PKK, KÜRT HAKLARI İÇİN MÜCADELE EDİYOR’

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan kalabalığa yaptığı konuşmada, yeni yıla yine çatışmalar ve savaşın gölgesinde girildiğini belirterek şunları söyledi:
"Buradan Başbakan’a seslenmek istiyoruz ve diyoruz ki, tüm bu yaşananlar Kürt sorununun çözümsüzlüğü nedeniyledir. O nedenle daha ne bekliyorsun. Daha kaç tane Ortasu katliamı olacak? Daha ne kadar sivil ve savunmasız insan bu savaşta canını yitirecek? Daha ne kadar gerilla, daha ne kadar asker cenazesi gelecek? Dün Meclis’te yaptığınız konuşmada ‘terörle mücadelede sonuna kadar’ diyorsunuz. Sonuna kadar demenin anlamı ne? artık bunlara bir son verin diyoruz. Kürt sorununun çözümü artık bu ülkede kaçınılmazdır. Tüm bu yaşadıklarımızdan sonra AK Parti iktidarını, hükümeti Kürt sorununu çözmeye davet ediyoruz."
‘ÇÖZÜM İMRALI’DA’

Çatışmalardan en çok kadınların etkilendiğini kaydeden Nursel Aydoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"O nedenle diyoruz ki, ‘Kürt sorununun çözümü İmralı’da.’ Bunu sayın Öcalan’ı yüceltmek için söylemiyoruz. Bir gerçeği ifade ediyoruz. PKK, Kürt sorununu ortaya çıkaran bir örgüt değildir. Kürt sorunu nedeniyle ortaya çıkan bir örgüttür. Ve 30 yıldan beri Kürt halkının kimliği, anadili, özgürlüğü için mücadele eden bir örgüttür. Yani bir terör örgütü değildir. Herkesin bunu böyle bilmesi gerekmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun bu mücadeleyi yürüten, sürdüren hangi örgüt varsa o örgüt terörist bir örgüt değildir."
HAMAS ÖRNEĞİ

Gazze’deki Filistin Hükümeti’nin Başbakanı İsmail Haniye’nin TBMM’ye yaptığı ziyarete de değinen Aydoğan şöyle konuştu:

"Hamas lideri dün Meclis’teydi. Hamas ABD’nin, Avrupa Birliği’nin, Kanada‘nın dünyanın pek çok ülkesinin terörist ilan ettiği bir örgüttür. Ama Türkiye‘de Başbakan ve partisi Hamas’ı Filistin‘in ulusal mücadelesini yürüten bir örgüt olarak tanıdığını ilan etmişti. Şimdi biz Başbakan’a sormak istiyoruz. Nasıl oluyor da Hamas, Filistin halkının özgürlük mücadelesini yürüten bir örgüt oluyor da, aynı amaçlarla yola çıkmış olan PKK nasıl terörist bir örgüt oluyor? Önce buna bir yanıt vermesini istiyoruz Başbakan’dan." Aydoğan’ın konuşmasından sonra kadınlar 5 dakikalık oturma eylemi yaparak sessizce dağıldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen