Cum. Nis 19th, 2024

Türkiye’de benzin ve motorine yapılan zamlar araç sahiplerini LPG’ye yöneltti.


Dünya petrol fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak benzin ve motorine gelen zamlar, LPG’ye olan talebi de artırdı. Yozgat‘ta geçen yıl 500 araç sahibinin araçlarına LPG taktırdığı belirtildi.

İlde yıllardır, motor ve LPG üzerine faaliyetini sürdüren Durmuş İşbilen, LPG’ye olan talebin devam etmesini, benzin litresinin ortalama 4.50, mazotun ise 3.80. liradan satılmasına bağladı. İşbilen, "Petrol fiyatlarında artış sebebi ile lüks diye tabir edilen Avrupa araçları zaten LPG taktırıyordu. Fakat devam eden zamlarla birlikte artık yakıt cimrisi az yakan araçlar dediğimiz küçük motorlu araçlar da LPG taktırmak için sanayinin yolunu tutuyor." dedi.

Yaz-kış sürekli LPG işinin devam ettiğini vurgulayan İşbilen, "LPG sistemi sayesinde insanlar hem çevreye daha az zarar veriyor hem de ekonomik bir seyahat sağlıyor. Aracın kullanım şekli, kullanıldığı arazi şartları ve mevsimsel özelliklere göre yakıt performansı değişse bile, genel olarak LPG sayesinde yüzde 30-40 civarında ekonomi sağlanıyor.

Eskiden LPG sadece eski model araçlara monte edilirdi. Şimdi ise lüks ve son model araçlara da takılmaktadır. Son dönemde en fazla karşılaştığımız ise yakıt cimrisi diye tabir edilen küçük motorlu araçların da LPG taktırmasıdır. İlimizde geçen yıl 500 araca LPG sistemi taktık." diye konuştu.

İşbilen, LPG fiyatlarının LPG’nin markasına göre değiştiğini, 950 TL’den başlayıp bin 600 TL’ye kadar yükseldiğini ifade etti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen