Cum. Nis 19th, 2024

Gelir dağılımındaki dengesizlik nedeniyle Wall Street’i protesto eden “İşgal” hareketi, Beyaz Saray’ın önünde gösteri yaptı. Bu sırada Beyaz Saray’da büyük panik yaşandı. Paniğin nedeni ise sarayın bahçesine atılan sis bombası.


Sis bombasının parmaklıkları aşıp bahçeye düşmesiyle sarayda alarma geçildi. Saraydaki tüm giriş çıkışlar kapatıldı. Bomba atıldığı sırada tam da Wall Street’i İşgal Et eylemcileri Beyaz Saray önünde gösteri yapıyordu. Ancak göstericilerden kimse gözaltına alınmadı.

Başkan Barack Obama ve eşi Michelle Obama akşam yemeğine çıktıkları için olay sırasında Beyaz Saray’da değildi. Soruşturma devam ederken Başkan ve First Lady eve döndü.

Amerikan Gizli Servisi sözcüsü George Ogilvie, bir noktada toplanan 1000-1500 kişinin dağıtıldığını, gözaltına alınan olmadığını belirtti.

Ogilvie, Beyaz Saray’ın bahçesinden içeriye duman bombası olduğu sanılan bir cismin atıldığını, düzeneğin bertaraf edildiğini söyledi.

Beyaz Saray’dakilerin göstericiler dağıtılıncaya kadar binanın Pennsylvania Bulvarı’na açılan kısmından çıkmasına izin verilmediği kaydedildi.

Gösteri sırasında ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle’nin, "first lady"nin 48. doğum günü kutlaması için yakınlardaki bir restoranda bulunduğu bildirildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen