Sal. Nis 16th, 2024

Posta yazarı Mehmet Ali Birand, 2015 yılında Türkiye’yi bekleyen büyük tehlikeyi açıkladı.


Fransa’da soykırım iddialarını inkar edenlere 1 yıl hapis ve 45 bin Avro para cezasını öngören yasanın Senato’dan geçmesi hakkında bir değerlendirme yazısı da Birand’dan geldi.
2015 VURGUSU

Birand, Posta Gazetesi’ndeki köşesinde Ermenilerin 2015 yılı için hazırlık yaptıklarını hatırlatarak Türkiye‘nin o tarihe iyi hazırlanması gerektiğinin altını çizdi. Birand, Ermenilere göre "Soykırımın 100. Yılı" olması sebebiyle 2015 yılında dünya çapında bir kampanyanın başlatılacağına işaret etti.

İşte Birand’ın bugünkü yazısı;

Artık olan oldu ve beklenen sonuç çıktı. Nadide bir vazo paramparça oldu.

Fransa’da kabul edilen yasa tamamen siyasi niteliklidir. Biz istediğimiz kadar sert tepki gösterelim, ayıplayalım, yerden yere vuralım, Sarkozy istediklerini elde etti.
"SARKOZY BİRKAÇ KUŞ VURDU"

Hem seçimler öncesinde Ermeni oylarının Sosyalistlere gitmesini önledi, hem Türkiye‘ye karşı duran bir cumhurbaşkanı olarak aşırı sağ oylarına göz kırptı. Bu arada da Ankara‘nın Avrupa Birliği yolunu biraz daha tıkamış oldu. Yani bir taşla -kendi politikaları çerçevesinde- birkaç kuş vurdu.
"YENİ YAPTIRIMLAR YOLDA"

Fransız Parlamentosu ve senatosundaki tartışmalar sırasında eminim dikkatinizi çekmiştir. Konuşmacıların hemen hemen tamamı "Soykırım"ın yaşandığını, Türkiye‘nin sorumlu olduğunu kabul etmişlerdir. Kimseler çıkıp, bunun aksini söylememiştir. Bizim asıl gözden kaçırdığımız işte bu algıdır. Sadece Fransa değil, uluslararası kamuoyu ne yazıktır ki "Soykırım" yaptığımızı kabullenmiştir. Şimdi tartışılan, bunun nasıl cezalandırılacağı ile ilgili konulardır. İleride daha da yeni yaptırımların gelmesi söz konusu olacaktır.
2015’E DİKKAT

2015, Ermeniler için çok önemli bir tarih.

Onlara göre, "Soykırım"ın 100. yıldönümüdür ve o tarihte bütün dünya "Soykırım"ı kabul etmeli, Türkiye‘ yi suçlamalı ve cezalandırmalıdır.

İşte bizim açımızdan asıl önemli tarih budur.

Bugün göstereceğimiz tepkileri, atacağımız adımları 2015’e göre ayarlamamız, hesaplarımızı da ona göre yapmamız gerekmektedir. Bu defaki tepkiler, ilerideki tepkilerimizin bir işareti olarak algılanacaktır.

Aşırı tepkiler bizi yalnızlaştırır, haksızlaştırır ve kendi kendimizi yaralar…
"SIRADA BAŞKA ÜLKELER DE VAR"

Unutmayalım, yarın sırada Amerika var… Öbür gün belki Almanya veya İspanya da bu kervana katılabilirler. O zaman ne yapacağımızı da şimdiden hesaplamamız gerekiyor.
"ERDOĞAN’IN TEPKİSİ SAĞLIKLI"

İşte önümüzdeki bu ince yolu gördükçe, Başbakan Erdoğan’ın dünkü tepkisini çok sağlıklı görüyorum. Bağırıp çağırmak yerine, kendimize zarar verdirecek ambargo kararları almak yerine, soğukkanlı davranmanın çok doğru olduğuna inanıyorum.

Tabii tepki olacak ve önlemler gelecektir, ancak bir "Avrupalı" gibi davranılacaktır.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen