Per. Nis 18th, 2024

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Fransa’ya sert tepki.


Başbakan Erdoğan, Fransa Parlamentosu’ndan geçen soykırım yasasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Ben buradan sağduyulu Fransız halkına sesleniyorum: Teklif aleni bir ayrımcılıktır, ırkçılıktır. Çok açık bir şekilde düşünce özgürlüğü katliamıdır. Fransa‘daki bu küçük ırkçı zihniyete Türkiye ile kavga ediyor dedirtmeyeceğiz" dedi.

İşte Erdoğan’ın Fransa‘daki soykırım yasası ile ilgili sözleri;

– Fransa Senatosu’nda sipariş bir oylama yapıldı. Gerek ulusal mecliste gerekse senatoda kabul edilen bu teklif bizim için tamamen yok hükmündedir. Bu karar sağduyuyu ortadan kaldırmaktadır. Bir yanlış yapıldığını kesin bir dille ifade ettik. Bu hatanın telafi edileceğine dair umudumuzu kaybetmiş değiliz.

– Biz bu konuda söyleyeceklerimizi söyledik, gerekli, uyarıları yaptık. Tarihin parlamentolarda yazılamayacağını kesin bir dille belirttik.

– 60 imzaya ihtiyaç lazım. Bu hatanın telafi edileceğine dair hala umut taşımaktayız.

– Biz Fransa‘daki ırkçı yaklaşıma bu payeyi bile vermeyeceğiz. Kimsenin Türkiye ile kavga ediyorum diye böbürlenmesine izin vermeyeceğiz, kimsenin Türkiye üzerinden rant sağlamasına izin vermeyeceğiz.

– Ben buradan sağduyulu Fransız halkına sesleniyorum: Teklif aleni bir ayrımcılıktır, ırkçılıktır. Çok açık bir şekilde düşünce özgürlüğü katliamıdır. Yapılan Türkiye düşmanlığı üzerinden oy devşirme çalışmalarıdır. Bu ırkçı ayrımcı girişimlere karşı susanlar tepkisiz sessiz kalanlar Avrupa’da faşizmin ayak seslerini duymamama gibi bir vebalin altına girerler.

– Bu mesele bir ayrımcılık, ırkçılık meselesidir. Sarkozy’nin dedesi İspanya‘dan kovulan Osmanlı’nın kucak açtığı Musevilerdendir. Nicolas Sarkozy soyu Osmanlı’ya dayanan, geçmişi kesişen biridir. Sarkozy geçmişini silip atamayacak, Osmanlı hoşgörüsüne gölge düşüremeyecektir.

"Bu küçük ırkçı zihniyet…"

– Fransa‘daki bu küçük ırkçı zihniyete Türkiye ile kavga ediyor dedirtmeyeceğiz, etap etap yaptırımlarımı uygulamaya koyacağız. Şu anda hala sabır dönemindeyiz, sabrediyoruz ve sürecin nasıl şekilleneceğini hep birlikte izliyoruz.

– Eylem planımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Fransız halkının tırmanan ayrımcılık konusunda çok daha duyarlı olacaklarına inanıyoruz, Sarkozy’yi Fransız halkına havale ediyoruz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen