Per. Mar 28th, 2024

Dot’un yeni oyunu Süpernova boksörlerin dünyasını anlatıyor.


Dot’un yeni oyunu Süpernova boksörlerin dünyasını anlatıyor. Oyun için beş oyuncu, 1.5 yıldır haftada üç gün boks eğitimi alarak rollerine hazırlandı.

Sayfada gördüğünüz fotoğraf, bir boks maçında çekilmedi. Tiyatro topluluğu Dot’un yeni oyunu Süpernova’ya ait. Çünkü Dot’un, bugün prömiyer yapacak yeni oyununda, profesyonel boksör olabilmek ve böylece hayatlarını değiştirebilmek için hergün saatlerce antreman yapan beş amatör boksörün hikayesi anlatılıyor. Oyun, boksörlerin hayatına ışık tuttuğu için oyunda rol alan oyuncular adeta Robert De Niro’nun, Kızgın Boğa’daki rolüne benzer bir hazırlık süreci yaşadılar. Yaklaşık 1.5 yıldır beş oyuncu haftada üç gün, günde iki saat, boks eğitimi alarak rollerine hazırlandı. Bryony Lavery tarafından kaleme alınan oyun, beş amatör boksörün hikayesi üzerinden boksörler arasındaki amansız rekabete odaklanıyor. Dot’un kurucuları Murat ve Özlem Daltaban ile oyuncular Tuğrul Tülek ve Pınar Töre, orijinal adı Beautiful Burnout olan oyunu, İskoçya‘daki Edinburgh Tiyatro Festivali’nde izlemişler. Sonra da oyunu Türkiye‘de sahnelemek için çalışmaya başlamışlar. Oyuncu Tuğrul Tülek, oyun üzerine çalışmaya 2010’da başladıklarını söylüyor. Tülek, ilk antremanı yaptıkları gecenin sabahında müthiş bir acıyla uyandığını söylüyor ve "O an felç geçirdiğimi düşündüm" diyor. Oyunda bir başka boksörü canlandıran Pınar Töre ise oyun için bütün hayatlarını tekrar şekillendirdiklerini anlatıyor.

DAHA İYİ BİR EKİP OLDUK

Hakan Kurtaş’ın da bu konuda bir tespiti var. Kurtaş, "Bir buçuk yıllık süre içinde vücutlarımızla birlikte beyinlerimizi de hazırladık, psikolojimizi hazırladık. Bunu bir ekip olarak başarabiliyorsanız çok etkili bir şey çıkıyor ortaya" diyor. Süpernova’nın diğer bir oyuncusu Emre Yetim de bir buçuk yıllık sürecin ve kendilerine kattıklarının teker teker her oyuncunun gelecekteki çalışmalarına da yansıyacağı inancında. Süpernovada, aynı spor salonunda çalışan boksör ekibin parçalanmasına da tanık oluyoruz. Fakat Süpernovaanlatılana tezat, oyuna hazırlık süreci Dot ekibinin bağlarını güçlendirmiş. Tuğrul Tülek, hazırlık sürecinden ‘iyi bir ekip’ olarak çıktıklarını söylüyor: "Bu çalışmalara daha fazla dayanamam dediğimiz anlar oldu. Tam o noktada da ekip olarak birbirimize destek verdik. Bu süreç bizi daha iyi bir ekip haline getirdi." Süpernova, bugün Dot’un Maçka G-Mall’daki yeni sahnesinde prömiyer yapacak. Sonrasında da haftada dört gün sahnelenecek. Yani beş oyuncusu sahnede sezon boyunca yumruklarını konuşturacak!
‘da ‘

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen