Sal. Nis 23rd, 2024

Yeni yılın ilk haftasonunda İstanbul’da birbirinden ilgi çekici konserler ve tiyatro oyunları var.


Farklı kültürlerin temsilcileri ve kendi çalgılarında ustalaşmış isimlerden oluşan Hindistanbul, yarın Borusan Müzik Evi’nde konser verecek.

HİNDİSTANBUL VE MISIRLI AHMET
Kimi zaman enerjik kimi zaman dingin, fakat her zaman yaşayan bir müziğin etrafında buluşan topluluk, dünyanın tüm seslerini müziğine katarak zenginleştiren, ritim anlayışı ve soloları ile tüm dünyada beğeni toplayan ünlü perküsyoncu Mısırlı Ahmet’in alanında ustalaşmış sanatçılarla sahneyi paylaştığı bir oluşum.

Oİ VA VOİ
Londralı altı genç müzisyenin kimlik arayışlarının dahiyane sonucu olarak ortaya çıkan Oi Va Voi grubu, yarın gece Babylon İstanbul‘da sevenleriyle buluşacak.

Digital Folklore ve Laughter Through Tears albümleri ile çingenelerin dünyasına bambaşka bir kapıdan girerek dünya çapında büyük bir ün kazanan grup, daha hiçbir albümleri yayınlanmadan, BBC Radio 3 World Music Boundry Crossing ve Listener kategorilerinde ödül aldı.

GEVENDE
İlk albümleri 2006 yılında yayınlanan, o günden bugüne yaptıkları projeler, birlikte çaldıkları müzisyenler ve gerek yurt içinde gerekse yurt dışında verdikleri konserlerle Türkiye‘nin önemli grupları arasında yerlerini alan Gevende de yarın Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde konser verecek.

YENİ TÜRKÜ
Kendine has müzikleri ve yıllar geçtikçe eskimeyen şarkılarıyla müzik kitlesini her geçen gün genişleten Yeni Türkü, 7 Ocak Cumartesi gecesi Jolly Joker İstanbul Sahnesi’nde sevenleriyle buluşacak.

MERCEDES PEON
Son bir yıl içerisinde dikkatle seçilmiş, samimi uluslararası mekanlarda sahne alan Mercedes Peon, 7 Ocak Cumartesi gecesi Garajistanbul’da sahne alacak. Şimdiye kadar yaptığı işler arasında radikal sanatsal kişiliğinin en çarpıcı örneğini ortaya koyan Peon, dinleyenlere dijital bir ortamda Galiçya geleneği sunacak.

YASEMİN MORİ
Tüm söz ve bestelerin kendisine ait olduğu çıkış albümü Hayvanlar’ı 2008 yılında yayınlayan Türk alternatif müzik dünyasının yeni seslerinden Yasemin Mori, 11 Ocak Çarşamba gecesi Babylon’da konser verecek.

Hayvanlar albümü ile hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine ulaşan ve farklı ses tonuyla ilgi çeken Yasemin Mori, bugüne dek 60’a yakın konserde müzikseverle buluştu. Yeni albümü ”Delibando”yu ise Aralık ayı içerisinde yayınlayan sanatçıya Babylon’daki konserinde Masis Aram Gözbek yönetimindeki Boğaziçi Caz Korosu eşlik edecek.

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI
Gelenekselleşen Yeni Yıl Konserleri artık heyecanla beklenen Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 12 Ocak Perşembe akşamı, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda konser verecek.

BİFO’nun 2012 yılını karşılarken dinleyicilerine ilk sürprizi ise ünlü koloratur soprano Elena Fink olacak. Avrupa’nın en önemli opera sahnelerinde boy göstererek mesleğe başladığı ilk yıllardan itibaren eleştirmenlerden hep olumlu notlar alan Fink, Alman opera kültürü içinde yetişmiş ve çok sayıda kayıt yapmış bir sanatçı.

BİFO ve Elena Fink, yeni yıl arifesinde, yüzyıllardır Viyana sokaklarını notaları ile süsleyen Strauss ailesi üyelerinin en güzel yapıtlarından seçilmiş aryaları seslendirecek.

SAHNE SANATLARI

W. Gordon Smith’in yazıp Ülkü Tamer‘in çevirdiği Van Gogh, yarın Maya Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak. Hakan Gerçek’in hem yönetip hem oynadığı oyun, yaratılan renkler, çizgiler, insan doğasının neler yaratabileceğinin kanıtı.

EKMEK PARASI
Gesine Danckwart’ın yazdığı Sibel Arslan Yeşilay’ın çevirdiği ve Güray Dinçol’un yönettiği Ekmek Parası da yarın akşam Kumbaracı50’de perdelerini açacak.

Evrim Şahintürk, M.Özgür Bahçeci, Mustafa Çiçek, Pınar Akkuzu ve Sena Taşkapılıoğlu Kornhauser’in rol aldığı oyun, farklı 5 karakterden hareketle kendimizi anlamaya soyunmuş performatif bir tiyatro denemesi.

ÖKSÜZLER
Dennis Kelly’nin yazıp Tuğrul Tülek’in yönettiği Orphans / Öksüzler de yarın izleyiciyle buluşacak oyunlar arasında yerd alıyor. Oyun, Dot / Dotmarsta Salonu’nda izlenebilecek.

İbrahim Selim, Gizem Erdem, Yusuf Akgün’ün rol aldığı oyunda, evliliklerinde hiçbir sorun yokmuş gibi görünen genç bir çift, evlerinde bir kutlama yemeği yemektedir. Kadının erkek kardeşi üstü başı kan içinde eve gelir, sokakta başına gelenleri anlatmaya başlar. Genç adam sokakta olanları anlattıkça hikayesi karmaşıklaşır, boşluklar şüpheleri arttırır ve bütün aile büyük bir trajediye doğru sürüklenir.

ÖLÜMÜNE
Moira Buffini’in yazıp Mehmet Birkiye’nin yönettiği ‘Ölümüne’, 12 Ocak Perşembe akşamı Kenter Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen