Per. Mar 28th, 2024

‘5N1K’ programına konuk olan Kemal Burkay, Cüneyt Özdemir’e cesur açıklamalarda bulundu. Burkay, PKK’nın, Ak Parti’yi devirmek için cunta hazırlıkları yapanlar tarafından kullanıldığını söyledi.


Öcalan’ın "PKK’yı kurduk, silâh ve ekmeğimizi devlet verdi. Korumamızı üç yıl devlet sağladı” dediğini hatırlatan Kemal Burkay, Öcalan Türkiye’ye getirilip İmralı’ya konulduğunda, örgüt silâhları bırakmaya hazırken Ergenekon’un kontrolü altına girdiğini ve yıllarca uyguladığı politikaların kendisine dikte ettirildiğini söyledi.

PKK DERİN DEVLETİN PROJESİ
Kürt siyasetçi Kemal Burkay, terör örgütü PKK’nın devletin projesi olduğunu iddia etti. Meclis komisyonunda örnekler vermediğini söyleyen Burkay " Bizzat kendisinden ayrılanlara karşı bir dizi cinayetler işledi. Bekaa Vadisi ve Güney Kürdistan’daki PKK kampları ölüm tarlalarıyla dolu. Bu da araştırılmalı. PKK şu anda bana büyük bir kampanya açtı. PKK’nın bir kere kuruluşu istihbarat örgütlerinin işidir, derin devletin projesidir. Ben bunu ilk defa söylemiyorum ama ilk defa bu kadar tepki görmesinin nedeni medyaya yansımadır. PKK’da derin devlette en çok gerçeklerin ortaya dökülmesinden korkuyor. Kürtlerin ve Türklerin gerçekleri öğrenmesinden korkuyorlar. Ben PKK’yı ezbere suçlamadım. Bunlar bizzat Abdullah Öcalan’ın söylemlerinden. Öcalan açıkça söylemiş "Ekmeğimizi, silahımızı devlet verdi 3 yıl süreyle ve korumamızı devlet sağladı." diye konuştu.

MUMCU PKK-MİT İLİŞKİLERİNE ULAŞMIŞTI

“Erkeği öldürmek” adlı kitapta Öcalan Uğur Mumcu‘dan bahsediyor. Ve diyor ki "Uğur Mumcu PKK-MİT ilişkilerinde belli sonuçlara ulaştı. Bu nedenle öldürülmüş olabilir" diyor. Yani bunu Öcalan itiraf ediyor." dedi.

AK PARTİ’Yİ DEVİRMEK İÇİN PKK’YI KULLANDILAR
Ak Parti’yi devirmek isteyen cunta harekatının 2004 yılında PKK’yı yeniden harekete geçirdiğini öne süren Burkay "2004 yılında neden PKK yeniden silah kullandı. Çünkü 2004 yılında Ak Parti‘ye karşı bir cunta harekatı başladı. Yani bir iç hesaplaşmanın aleti yapıldı PKK. Ak Parti‘yi devirmek isteyenler, cunta hazırlığı yapanlar, aynı zamanda PKK’yı ve Öcalan’ı İmralı’da kontrol edenlerdi. Ortalığı karıştırmak ve gerginleştirmek için PKK’yı harekete geçirdiler." ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen