Çar. Nis 24th, 2024

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan Fenerbahçe taraftarını kızdıracak açıklama…


Trabzon’da bir açılışa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzonspor’un hakkı olan şampiyonluk kupasını almak için çok ince ayarlı bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Trabzon Belediyesi’nin yapımını tamamladığı bir yolun açılış törenine katılan Ak Parti Trabzon Milletvekili ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon‘un Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Trabzon gülerse, Türkiye güler. Trabzon kalkınırsa, Türkiye çok büyük mesaj verir. Şimdi bizim hakkımız olan Trabzonsporumuz’un kupasını almak için de çok ince ayarlı bir çalışma yapıyoruz. İnşallah hakkı olan Trabzonsporumuz’un kupasını da Trabzonspor’un müzesine getireceğiz. Allah inşallah bunu bize nasip edecek."

Bayraktar, bu sözlerinin ardından törene katılanlardan büyük alkış aldı. Açılışın ardından bir grup Trabzonspor taraftarı, Bakan Bayraktar’a bordo-mavili kaşkol taktı.

TRABZON’A KARŞI VEFA BORCUMUZ VAR

Erdoğan Bayraktar, Trabzon Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile kamulaştırma usulü ile Fatih Mahallesi’nde yapılan Zübeyde Hanım Caddesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon‘a karşı sorumlulukları ve vefa borçlarının olduğunu belirtti.

Şehre geçmişte bir takım hizmetler yapıldığını ancak yoğun nüfus göçünün de etkisiyle Trabzon‘un sokakları ve binalarının alabildiğine hor kullanıldığını ifade eden Bayraktar, "Trabzon adeta bitirildi. Şimdi biz kamulaştırma ve istimlâk yaparak, yeni yollar yapmak zorundayız. Yeni kentsel döşümler yapmak durumundayız." dedi.

Türkiye’de büyük bir kentsel dönüşüm, afet dönüşümü seferberliği başlatacaklarını yineleyin Bakan Bayraktar, şöyle devam etti: "Türkiye’de deprem kuşağı üzerinde bulunan şehirlerimizi, 6,5 şiddetindeki depreme dayanamayacak, sel, heyelan ve yangın tehlikesi altında bulunun tüm binalarımızın envanterinizi çıkartıyoruz. Türkiye‘de büyük bir kentsel dönüşüm, afet dönüşüm seferberliği başlatacağız. İnşallah bu Trabzon‘daki kardeşlerimin dua ve desteği ile olacak."

"AŞIRI KAMULAŞTIRMA BEDELLERİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNÜ TIKAR"

Kalkınmanın sadece para ile olmayacağının altını çizen Bayraktar, şehirlerde ulaşımın, binaların, meydanların da güzel ve sağlam olması gerektiğine değindi.

Yapılan kamulaştırma faaliyetlerin bazı istimrarların da yaşandığını kaydeden Bakan Bayraktar, şu uyarıda bulundu: "Trabzon halkından, basın mensuplarından, sivil toplum kuruluşlarından şunu istirham ediyorum; aşırı kamulaştırma bedelleri Trabzon‘daki, Türkiye‘deki kentsel dönüşümün önünü tıkar. İstimlâk edilecek bir binanın, bir gayrimenkulün normal piyasa şartlarında satış değeli 50 bin lira ise biz ona 55, 60, 70 bin lire veriyoruz. Vatandaşın hakkın verelim ama bu tip kamulaştırmalarda ufak tefek aç gözlülük yapan kişileri de elemine etmemiz lazım. Bunu yapmazsak Trabzon hak ettiği kamulaştırmayı yapamaz. Kamulaştırmadan vazgeçmek zorunda kalırız."

Vatandaşın toplum olarak her zaman haklı olduğunu, ancak ferden bir takım açıkgözlülükler yapılırsa bunu engellemenin de herkesin görevi olduğunu ifade eden Bayraktar, "Bir bakan, bir belediye başkanı tek başına bunları aşamaz. Tüm Türkiye‘de bu toplumsal iradeyi oluşturmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da söz verdikleri gibi Fatih Mahallesi – Tanjant bağlantı yolunu yaptıklarını belirtti.

Gümrükçüoğlu, 3 milyon 400 bin liraya mal olan yolun yapımında kamulaştırmada kendilerini yardımcı olan hak sahiplerine de teşekkür etti.

Daha sonra İl Müftüsü Veysel Çakı’nın yaptığı duanın ardından Bakan Erdoğan Bayraktar, Vali Recep Kızılcık, Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile vatandaşlar kurdeleyi keserek yeni yolun açılışını yaptı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen