Cts. Nis 20th, 2024

Beko Basketbol Ligi’nin 14. haftasında Anadolu Efes deplasmanda Fenerbahçe Ülker’i 90-83 mağlup etti.


Beko Basketbol Ligi’nin iki devi Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes 14. hafta mücadelesinde İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçtan, A. Efes galip ayrılmayı başardı.

Fenerbahçe’de Jerrels 27 sayıyla maçın en skorer ismi olmasına rağmen takımının maçı kazanmasını sağlayamadı. Efes’te ise Kerem 19 sayıyla takımının en çok sayı atan oyuncusu oldu.

Anadolu Efes bu skorun ardından 12 galibiyete ulaşarak liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe ise 10 galibiyette kaldı ve 3. sıradaki yerini değiştiremedi.

1. periyot sonucu : 24-34
İlk yarı sonucu : 48-53
3. periyot sonucu : 67-71
Maç sonucu : 83-90

Fenerbahçe Caferağa’da

Daha önce Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da, yeni salonun açılış maçı olarak oynanacağı açıklanan karşılaşma, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı’nın, Galatasaray Medical Park maçındaki olaylar nedeniyle aldığı 2 maç seyircisiz oynama cezasının ardından Caferağa Spor Salonu’na alınmıştı.

Maçın başından sonuna kadar üstünlüğü rakibine kaptırmayan Anadolu Efes, karşılaşmayı kazanmasını bildi.

Tribünler kadınlar ve çocukların

Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes maçını, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) daha önce aldığı karar gereği sadece çocuklar ücretsiz izleyebildi. Tribünlerde kendilerine refakat eden bir kadınla yer alan 14 yaşını doldurmamış çocuklar, maçın atmosferine de renk kattı. Federasyon yönetim kurulu aldığı kararla, gerek erken yaşlarda tecrübe ettirilip lig sevgisinin aşılanması, gerekse de boş tribünler önünde basketbol oynanmasının önüne geçilmesi için, disiplin kurulu tarafından liglerde verilen seyircisiz oynama cezasının infazında çocuk seyirci uygulaması başlatmıştı.

Sakat oyuncular da maçı takip etti

Fenerbahçe Ülker’de sakatlıkları bulunan Ömer Onan ve Engin Atsür ile Ukic kadroda yer almayarak karşılaşmayı tribünden izlediler. Anadolu Efes’te de sakatlıkları süren Kerem Gönlüm ve Ermal Kurtoğlu ile İlievski saha kenarındaki tribünden maçı seyrettiler.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen