Per. Mar 28th, 2024

Ankara’da gerçekleştirilen kritik TFF Olağanüstü Genel Kurulu’nda önce önerge krizi yaşandı, sonra kurulun iptal olabileceği iddiaları ortaya atıldı.


Şike iddialarıyla sıkıntılı bir dönemden geçen Türk futbolunda, gözler bugün Ankara’daki Futbol Federasyonu Genel Kurulu’ndan çıkacak kararda. Disiplin talimatnamesinde şike, teşvik ile ilgili küme düşmeyi öngören 58. madde kulüp temsilcilerinin katılacağı genel kurulda oylanarak karar bağlanacak. Toplantıya bir saat verildi, şu dakikalarda ise toplantının iptal olabileceğine dair söylentiler var. Peki, Genel Kurul ile ilgili kim ne yorumda bulundu.

"HERHANGİ BİR ANLAŞMA OLMAYACAK GİBİ"

Eski Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek olağanüstü Genel Kurul’u CNN Türk ekranlarında değerlendirdi. Bir anlaşma sağlanamadığı iddialarına, "Ben aşağıda değildim ama duyduklarım o yönde, herhangi bir anlaşma olmayacak gibi" yanıtını veren Gökçek, "Kulüpler Birliği’nin kararıyla federasyonumuzun kararı herhalde çakışacak gibi görülüyor" dedi.

"Genel Kurul’un iptal olma durumu söz konusu mu?" sorusuna Gökçek, "Evet yani şu anda nasıl bir önerge verilecek bilmiyorum ama muhtemelen önergeye kulüpleri karşı çıkacaklar" yorumunda bulundu.

"HALA KRİZ VAR Kİ BİR SAAT ARA VERİLDİ"

Siirtspor Kulübü Başkanı Tanju Çolak olağanüstü Genel Kurulu TGRT Haber’e değerlendirdi. "Bu krizin aşılacağını zannetmiyorum" diyen Çolak, "Hala kriz var ki bir saat ara verildi. Şaşırıyorum. Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz’e verilen önerge var, bir saat ara verilsin diye. Bunu oylama sunuyor divan kurulu başkanı, kabul edenler yaklaşık 80 kişi, kabul etmeyenler yaklaşık 120–130 kişi. Hiç saymadan direk ara verilmiştir diyor. Bu çirkin, bu yanlış, bu art niyet. Bu hala anlaşmaların oluşmadığının, birçok şeyin varlığının ortaya çıkmadığının göstergesidir ki, bir saat ara veriliyor. Bu toplantı çirkin başladı, samimiyetle kınıyorum. Bu ara neden verildi bunu merak ediyorum" şeklinde konuştu.

"58’NCİ MADDE DEĞİLMEMELİ"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın konuşmasını da değerlendiren Çolak, "Aydınlar’ın böyle bir görevi kabul etmesi de beni enterese ediyor. Çünkü hiç bir zorunluluğu yok. Çok sevilen, saygı duyulan bir, çok önemli bir kurumun da patronu. Türk futboluna yön vermek istiyor, destek olmak istiyor, samimiyetle her şeyi anlatıyor. Çok dürüst birisi, ben çok saygı duyuyorum. Evet hatalar yapmış olabilir, çok da normaldir. Ama bu hatayı taraf olarak yapmamıştır, bilinçli yapmamıştır. O süre zarfında bir heyecandır, bir düşüncedir" ifadelerini kullandı.

Çolak, "Biz 58. maddenin değişmemesinde tarafız. Ben oyumu bu yönde kullanacağım. Samimi bir itiraftır bu" dedi.

"OYLAMA KAPALI OLABİLİR"

Zaman Gazetesi Spor Müdürü Serkan Akcan ise olağanüstü Genel Kurulu SKY Türk ekranlarında değerlendirdi.

"Tarihi bir kongre" nitelemesinde bulunan Akcan, "İlk kez böyle bir ilginin olduğunu görüyorum kongreye. 243 tane delege bugün katıldı ve tarihi bir oylama verilecek. Oylar çok önemli" dedi.

Oylamanın kapalı olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ileri süren Akcan, "Genel Kurul’la ilgili alınan birkaç bilgiden bahsetmek isterim. Dün gece TFF Yönetim Kurulu Bank Asya Kulüpleriyle ciddi görüşmeler yaptı. Çünkü Bank Asya Kulüpleri ve Spor Toto İkinci Lig kulüpleri bu işe çok sıcak bakmıyorlar. Dün gece saat 03.00’e kadar görüşmeler devam etmiş ve bu sabah da aynı şekilde devam etmiş. Onlar 58. maddenin uygulanmasından yanalar, bu önergeyi kabul etmiyorlar" diye konuştu.

"BU SABAH GELEN DELEGELERLE KULİS GÖRÜŞMELERİ YAPILACAK"

"İlk kez Genel Kurul’da bir karar alındı ve Aydınlar konuşmasını yaptıktan sonra Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz oylamaya ve Genel Kurul’a bir saat ara istedi. Bu çok alışık olduğumuz bir durum değil" diyen Akcan, bunun şöyle yorumlandığını anlattı:

"Dün gece gelmeyen delegeler oldu Anadolu’nun değişik yerlerinden geliyorlar. Sabah uçağıyla da bir çok delege geldi. Dolayısıyla onlarla TFF yöneticileri henüz bir görüşme yapamadı. Kalan kulis görüşmelerini yapmak üzere bir saat ara verildi diye yorumladık."

"FENERBAHÇE ADINA ALİ KOÇ KONUŞMA YAPACAK"

Kimlerin konuşacağının henüz açıklanmadığını ifade eden Serkan Akcan, "Fakat ben Fenerbahçe adına Ali Koç’un konuşma yapacağı ve çok da sert bir konuşma yapacağı bilgisini aldım. Zannediyorum Şenol Güneş’in bir konuşması olacak. Konuşmaların ardından da oylamaya geçilecek. Muhtemelen saat 15.30-16.00 gibi Türk futbol tarihinin en önemli kararı alınmış olacak" şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen