Per. Mar 28th, 2024

Türkiye güzeli mezunlarıyla tanınan İzmir Kız Lisesi’nde, kilolarından dolayı “mutsuz” ve “içine kapanık” olduğu belirlenen obez öğrenciler, diyetisyen eşliğinde zayıflatılacak


VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Türkiye güzelleri çıkaran İzmir Kız Lisesi’nin öğrencileri obeziteye savaş açtı. Gediz Üniversitesi işbirliğiyle doktor kontrolünden geçecek kilolu öğrenciler, diyetisyen eşliğinde zayıflayacak. Kendisi de öğrencileriyle birlikte savaşa girecek olan İzmir Kız Lisesi Müdiresi Pervin Töre, "Bu proje Türkiye‘ye örnek olacak" dedi. Projeye okulun "Türkiye Güzeli" tescilli mezunları Fatoş Seğmen ve Ceyla Kirazlı ile ünlü sanatçı Sezen Aksu da destek verecek. 3 ünlü isim "Ege Kahvaltısı"nda öğrencilerle bir araya gelip onlara moral verecek. Kendisi de İzmir Kız Lisesi Mezunu olan Okul Müdiresi Pervin Töre, bin öğrencisinden bazılarının "kendini iyi hissetmediğini", "mutsuz" ve "içine kapanık" olduğunu ve bunun kiloya bağlı bir gelişim olduğunu gözlemleyince durumu yönetimle de görüştü. Öğrencilerin fazla kiloları nedeniyle arkadaşlarından ve çevrelerinden baskı gördüğünü, derslerinden uzaklaştığını saptayan okul yönetimi, obeziteye karşı savaş açma kararı aldı. Töre, "Tahminimize göre proje okulumuzda 15 öğrenciyi kapsayacak. Ancak bu proje Türkiye‘ye örnek olacak" dedi. Okula ve yaşama küsen öğrencileri bu kabustan kurtarmak amacıyla harekete geçen okul yönetimi ilk olarak Gediz Üniversitesi ile "Sağlıklı Beslenme, Hareketli Yaşam" protokolü imzaladı.

SAĞLIK KONTROLÜ YAPILA CAK
Protokol kapsamında mevcutları 240 olan 9. sınıf öğrencilerinin vücut kitle indeksleri ölçülecek. Ardından özel bir hastanede obezite ve obezite adayı öğrencileri sağlık kontrolünden geçirilecek. Aşırı kilonun nedenleri araştırılacak. Tıbbi kontrolün ardından yanlış beslenmeye dayalı olan obezite ve obezite adayları; Gediz Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü akademisyenleri, üniversitenin eski milli atlet olan spor hocası Kamuran Yerlikaya ve lisenin mezunlarından diyetisyen Aslı Kınsız tarafından hayalini kurdukları görünüme kavuşturulacak.

REKTÖR 10 KİLO VERDİ
Protokole imza atan Gediz Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de bir yılda nasıl 10 kilo zayıfladığını anlattı. Prof. Dr. Çevik, öğrencilere "Siz de başarabilirsiniz" mesajı vererek ekledi: "En büyük zenginliğimiz gençlerimiz. Onların sağlıklı olmaları, yarınlarımızın da sağlıklı olması demek. Bunun için her türlü desteğe hazırız. İzmir Kız Lisesi’yle obeziteyle mücadelenin dışında yenilikçi, lider ve estetik duyarlılığı yüksek öğrenciler yetiştirmeye yönelik çalışmalar da yapacağız."

ÖNCE MÜDİRE ZAYIFLAYACAK
Okul Müdiresi Pervin Töre, öğrencilerini motive edebilmek için kendisi de zayıflama sözü verdi. Töre, aşırı kilolu bir insan olmadığını ancak eğitim yaşamı süresince sabah 7’de okula geldiğini, evde çocuklarına kahvaltı hazırlamasına karşın vakit darlığından kendisinin yapamadığını, sonuçta sağlıksız beslenmeden dolayı kilo aldığını söyledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen