Cum. Mar 29th, 2024

Uludere’deki olaydan KCK operasyonlarına, PKK teröründen Canlı yayında Kürt sorunundan KCK operasyonlarına kadar bir çok konuda soruları yanıtlayan Çelik, Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş’a “BDP’yi Kürtlerin tek temsilcisi gibi gösterdiği” gerekçesiyle tepki gösterdi.


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CNN Türk’te ekrana gelen Tarafsız Bölge programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
19 Mayıs kutlamalarının iptal edilmesinden, Uludere‘deki olaylara, KCK operasyonlarından PKK terörüne, Kürt sorunundan tutuklu gazetecilere kadar bir çok konuda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Hüseyin Çelik, Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş, BDP‘yi savunan KCK operasyonlarını eleştiren yazıları nedeniyle tepki gösterdi.

GIKINIZI ÇIKARMADINIZ
Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş ‘ı BDP‘nin sözcüsü gibi hareket etmekle suçlayan Hüseyin Çelik, program sonlarına doğru Milliyet yazarıyla sıkı bir polemik içerisine girdi. Aslı Aydıntaşbaş’a Merve Kavakçı olayını örnek gösteren Çelik " Senin gibi burada kıyamet koparanlar mesela Merve Kavakçı’nın evi basıldığı zaman seçilmiş bir vekildi ve çocukları içerideydi. Gıkını çıkarmadın." dedi.

İşte Hüseyin Çelik ve Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş arasında geçen diyaloglar şöyle:

Hüseyin Çelik: Aslı’yı BDP‘nin sözcüsü yapacağız. Aslı’nın son 10 günlük yazılarına bakın aynen öyle.

Aslı Aydıntaşbaş
: Eskiden bazı şeyleri de savunurken de Ak Parti‘nin sözcüsü diyorlardı. O yakıştırmalar hep yapılıyor.

Hüseyin Çelik: Ak Parti‘nin de sözcüsü olma, BDP‘nin de sözcüsü olma, gazeteci ol. Sizi BDP‘nin sözcüsü olarak algılıyorum.

Aslı Aydıntaşbaş:
Neden durduğunuz yerden öyle algılıyorsunuz anlamadım. Bu da demek değildir ki yapılan sertlik müdahalesine destek vereceğim. Bunu eleştirdiğim için BDP‘nin sözcüsü olarak algılıyorsanız, bir yazarı BDP‘nin sözcüsü olarak görüyorsunuz ama çok daha ağır yazan yazarlar var.

Hüseyin Çelik: Sertlik politikası yaptığını düşündüğünüz iktidarın sözcüsüyüm. Ben sertlik politikasını ayağımın altına alırım. "Bu memleketin sigortası silahtır" sözünü söyleyen birisini azize olarak takdim ederseniz ben sizi böyle itham ederim. Bir Jan Dark profili çiziyorsunuz.

Leyla Zana’nın evinin basıldığını söylüyor. Aslı hanım o ev Cahit Yoldaş isimli birine ait. Elektrik, su, doğalgaz faturaları onun üzerine. Bu isim üzerine bir ihbar alınıyor. Kapıyı kırma gibi bir durum yok.
Leyla Zana’da benim Ankara‘da bir evim olmadı diyor zaten. Siz yazınızda kesin bir kabule sahipsiniz ve bunu gazeteci olarak kamuoyuna da yayıyorsunuz. Leyla Zana‘nın evi basıldı diye. Senin gibi burada kıyamet koparanlar mesela Merve Kavakçı’nın evi basıldığı zaman seçilmiş bir vekildi ve çocukları içerideydi. Gıkını çıkarmadın.

Aslı hanımın bizi şiddet taraftarı, şiddet uygulayan, demokratik açılımdan vazgeçen, KCK’lıları savunan bir tarzı var.

Aslı Aydıntaşbaş: Bunları düşünemez miyim?

Hüseyin
Çelik: Seninle ilgili bir algım varsa bunu ifade edemez miyim? Bakın ben alınmıyorum? Bundan niye alınıyorsunuz? Siz gazeteci olarak muktedirsiniz. Gazeteci birini eleştirdi diye içeri atılırsa ben daha çok savunurum.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen