Cum. Mar 29th, 2024

Yapılan son analiz ve tahminlere göre Ağustos ayında çıkması beklenen iPhone 5 ‘in tasarımı da şimdikinden bir hayli farklı olacak.


Piper Jaffray’den Gene Munster bu hafta yatırımcılara gönderdiği notta , iPhone 5 lansmanının "canavar" gibi olacağını ve iPhone 5’in de gerçek bir cep canavarı olarak karşımıza çıkacağını iddia etti. Munster’ın bu öngörüsünün ardında ise iPhone 4S’in iPhone 5 hayallerini zedelemiş olması yatıyor. Apple, iPhone 5 için düzenleyeceği tanıtımda bu hayal kırıklığını unutturmaya kararlı. Aynı tahmini geçtiğimiz günlerde Morgan Stanley’de öne sürmüştü.

Gene Munster, yaptığı araştırma, iPhone kullanıcılarının yüzde 94’ünün iPhone’larını yenilemek istediklerini ortaya çıkardı. Bu da demek oluyor ki Ağustos ayında ortaya çıkacak olan iPhone 5’le birlikte yenileme çılgınlığı başlayacak. Ve Apple, aslı büyük sıçramayı iPhone 5 ile birlikte yapacak.

Munster yaptığı açıklamalarda iPhone satışlarının 2011’in son çeyreğinde 26 milyondan 30 milyona kadar yükseldiğini ama bu rakamın Apple’ın beklentilerinin çok altında olduğunuda iddia ediyor. Başka bir deyişle iPhone 4S, Apple’ın beklediği etkiyi gösterebilmiş değil.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen