Çar. Nis 17th, 2024

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, ülkesinin nükleer programıyla ilgili yeni tur uluslararası görüşmelerin yakında başlayabileceğini ve büyük olasılıkla İstanbul’da yapılacağını bildirdi.


Ankara’yı ziyaret etmekte olan Salihi, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu‘nun AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve İran’ın nükleer görüşmelerdeki başmüzakerecisi Said Celili ile yeni tur görüşmeler hakkında temas halinde olduğunu belirtti. Salihi, görüşmelerin tarihinin yakında belirleneceğini kaydetti.

Türkiye ile İran arasında çok iyi ilişkiler bulunduğunu söyleyen Salihi, Ankara‘daki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. Görüşmelerde İran’ın nükleer programının ele alınması bekleniyor.

Ali Ekber Salihi’nin Türkiye gezisi, nükleer faaliyetlerinden dolayı İran üzerindeki uluslararası baskıların arttığı bir sırada gerçekleşiyor. Geçtiğimiz hafta da bir İranlı nükleer bilim adamı bombalı saldırı sonucu öldürülmüştü.

İran’ın nükleer programıyla ilgili son görüşmeler de geçen yıl İstanbul‘da yapılmış ancak gündem üzerinde bile anlaşma sağlanamayınca sonuçsuz kalmıştı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen