Çar. Nis 24th, 2024

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’e İtalya’dan ağır cevap geldi. İtalyan gazetesi bu sözleri ekonomik durumlarıyla dalga geçen Sarkozy için söyledi.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors’un Fransa‘yla birlikte 9 Avrupa Birliği ülkesinin kredi notlarını düşürmesinin yankıları sürüyor.

"Fransa’nın kredi notu asla düşmeyecek düşürse ben ölürüm" dediği belirtilen Cumhurbaşkanı Nikola Sarkozy de zor durumda…

İtalyanlar ise ekonomik durumlarıyla alay eden Sarkozy’den intikam alma fırsatını kaçırmadı.

Fransa Cumhurbaşkanı‘nın son kamuoyu yoklamalarında büyük kan kaybettiği, Sosyalist aday Francois Hollande’ın Sarkozy’nin oy oranının iki katına ulaştığı görülüyor.

Fransa, Almanya‘yla birlikte zor durumdaki Avrupa Birliği ekonomisini düze çıkarmak için uzun süredir çabalıyordu.

Fakat kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors’un Cuma gecesi Fransa‘yla birlikte 9 Avrupa ülkesinin notlarını düşürmesi, dünyada bomba etkisi yaptı.

Fransız gazeteleri, gelişmeyi sert ifadelerle ve "1. ligden düştük" başlıklarıyla verdi.

Bazı gazeteler, Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin ekonomi kurmaylarıyla yaptığı toplantıda "kredi notumuz asla düşmeyecek düşerse ben ölürüm" dediğini yazdı.

Öte yandan uzun süredir krizle boğuşan İtalya‘nın basını da, Sarkozy’den intikam alma fırsatını kaçırmadı.

23 Ekim’deki Avrupa Birliği ekonomik önlemler zirvesinden sonra, "Berlusconi’nin İtalya‘sı için ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Sarkozy, Merkel’e bakıp sadece gülmüştü.

İtalyan Il Giornale gazetesi, o anın fotoğrafını yayımladı ve üstüne de "Şimdi gül Palyaço" başlığını attı.

Kredi notunun düşürülmesi, Ermeni lobisinin desteğini almak için her türlü yola başvurmaktan çekinmeyen Sarkozy’nin durumunu daha da zora soktu.

Son yapılan anketler, Sarkozy’nin 3 ay sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir hezimete uğrayacağını gö steriyor.

Siyasi gözlemcilere göre, Sarkozy dibe vurmuş durumda.

Anketler, Sarkozy’ye halk desteğinin yüzde 27, rakibi Sosyalist aday Francois Hollande’ınsa yüzde 54 olduğunu gösterdi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen