Cum. Mar 29th, 2024

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hrant Dink davası kararına ilişkin, “Karar vicdanları tatmin etmemiştir” dedi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Hrant Dink davası kararına ilişkin, "Mahkeme bitmiş değil, süreç devam ediyor. Karar vicdanları tatmin etmemiştir. Ama bunun yolu sokaklara çıkıp bağırmak çağırmak, hükümeti suçlamak, devleti ağır kelimelerle itham etmek değil; yargıdan bu işin sonucunu beklemekle mümkün olabilir” dedi.

TV8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programının bugünkü bölümüne konuk olan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Hrant Dink davası kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dink’in öldürülmesinden sonra hükümete düşen görevin sadece bu işin faillerini ortaya çıkarmak olduğunu belirten Arınç, "30 saat içerisinde biz iki kişiyi bulduk, adalete teslim ettik. Hükümet olarak bizim işimiz bitti. Eleştiri yapanlar lütfen vicdanlı olsunlar. Siyasi suikastlerin failleri son 10 yılda en geç 36 saatte ortaya çıkarılmıştır" diye konuştu.

"Bu karar vicdanları tatmin etmemiş o görülüyor" ifadesini kullanan Bülent Arınç, "Mahkeme kararları da herkes tarafından rahatlıkla eleştirilebilir. Ancak bu eleştirilerin iki yönü var: Birincisi davada taraf olan kişilerin beğenmedikleri kararları temyiz etmesi. Burada müdahil taraf var, müdahil taraf bunu Yargıtay bozsun diyebilir. Bunun dışında kalan insanların da bu haksızlıktır, bu ceza azdır, deme hakları var. Ama mahkeme kararını değiştirebilecek olan sadece Yargıtaydır" açıklamlarında bulundu.

"BU İŞİN SONUCUNU BEKLEMEK GEREK"

Hrant Dink olayının çok simge bir olay olduğunu söyleyen Arınç, "Dolayısıyla bu olay üzerinde yargının da çok dikkatli durması gerekiyor. Ve Türkiye’de böylesine suç işleyebilecek örgütler, odaklar varsa tatmamının ortaya çıkarılması için ayrıca bir çaba gösterilmesi gerekti, belki de ona uygun bir karar verdiler. Ama bu karar bırakınız hukukta yazılı olan şekliyle, vicdanları tatmin etmediği görülüyor, bende işin o tarafındayım. Ama bunun yolu sokaklara çıkıp bağırmak, çağırmak, hükümeti suçlamak devleti ağır kelimelerle itham etmek değil, yargıdan bu işin sonucunu beklemekle mümkün olabilir" şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen