Sal. Nis 16th, 2024

Uludere Kaymakamı’na gerçekleştirilen linç girişiminin emrini terör örgütü PKK’nın verdiği ortaya çıktı.


Türkiye Gazetesi’nin haberine göre Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’a dışarıdan gelen kalabalığın linç etme emri PKK’nın telsizlerine böyle yansıdı …

Şırnak’ta kaçakçılık yapan 35 köylünün yanlışlıkla vurulması olayı, PKK için propaganda ve "sevinç" malzemesi olmaya devam ediyor. Daha önce örgütte yaşanan sevinç "5 karakol bassak bu kadar etki etmezdi" sözleriyle dile getirilmişti.

Militanların olayı değerlendiren yeni telsiz konuşmaları ortaya çıktı. Uludere‘deki olaydan bir gün sonra Avaşin Basyan bölgesindeki Roza Çan adlı terörist ile Hakurk bölgesindeki İskender Çağrı kod adlı militan arasında geçen telsiz görüşmesinde Roza isimli militan 35 köylünün öldüğü olay için "Dünkü olay iyi oldu" ifadelerini kullanıyor. Telsiz konuşmalarında bölücü örgüt sempatizanlarından olay çıkarmaları istenirken, 2 gün sonra Gülyazı köyüne taziyeye gelen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’a dışarıdan gelen kalabalığın taşlı, sopalı saldırısına uğraması "kaymakama saldırı emrinin örgütten geldiğini" teyit ediyor.

29 ARALIK, SAAT 10.50’DEKİ KONUŞMA:

İskender: Öncelikle emniyetten başlayacağız.

Roza: O dünkü olay (kaymakama saldırı) iyi oldu. Ya artık onlara söyleyin şeylere karşı çıksınlar, öyle rutin dışı falan işte. Sadece slogan atıp yürüyüş yapmak yeterli olmuyor. Öyle onları gördükleri yerde önlerine katsınlar.

İskender: Tamam.

SAAT 18.48’DEKİ İKİNCİ KONUŞMA

İskender: Bazı MOBESE’ler vardı arkadaşlar imha etti.

Roza: Peki o gençleriniz neden bir faaliyette bulunmuyorlar. Onların yanındaki ilgililere söyleyin, o gençler biraz karışıklık çıkarsınlar. (Muhtemelen Yüksekova‘da örgüt yanlısı kitlesel gösterilerin kastediliyor)

İskender: Doğrusunu söylemem gerekirse ben de çok şaşırdım düşman hiç hareket etmiyor. Zırhlı araçlarla hareket ediyorlar.

Roza: Biraz kışkırtma yapsınlar.

İskender: Tamam. Biz de ona göre hazırlık yaptık. Dedik belki onlar da (güvenlik güçleri) karşılık verir ama korkuyorlar, çıkmıyorlar. Bak size söyleyeyim bu İçişleri Bakanın cevabını iyi bir şekilde vermeniz gerekiyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen