Sal. Mar 19th, 2024

Irak Başbakanı Maliki, Erdoğan’ın grup toplantısındaki sözlerine yanıt verdi


Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın Irak‘la ilgili bugün yaptığı açıklamaları "provokatif" olarak nitelendirdi.
AÇIKLAMALAR PROVOKATİF BULUNDU

Irak Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Maliki’nin "Türkiye Başbakanı’nın en son Irak‘la ilgili yaptığı açıklamalar, Irak‘ın içişlerine yeniden karışmaktır. Tüm Iraklılar için provokatif bir durumdur. Bu, yetkililerin, özellikle liderlerin ilişkilerinde alışılagelen bir durum değildir" sözlerine yer verildi.

Tüm Iraklıların vatanlarına bağlılıklarıyla gurur duyduğunu belirten Maliki, Iraklıların vatanlarından başka hiçbir ülkeye bağlı olmadıklarını ve Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarla tüm Iraklıları provoke ettiğini savundu.
"SÜNNİ VE ŞİİLER KARDEŞ"

Iraklıların kardeş olduğunu vurgulayan Maliki, ülkedeki Sünni ve Şiiler arasında sevgi bağı olduğunu belirtti.

Türkiye’nin çıkarı, istikrarı ve ortak çıkarlar için bölge ülkeleri arasında koordinasyon ve işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Maliki, ülkelerin birbirlerinin içişlerine müdahale etmesine gerek olmadığını söyledi.
"İÇİŞLERE KARIŞILMASI KABUL EDİLEMEZ"

Maliki, "Irak, aralarında Türkiye‘nin de bulunduğu ülkelerle ilişkileri güçlendirmeye çalıştığı bir sırada içişlerine karışılmasını kabul edemez" ifadesini kullandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen