Sal. Mar 19th, 2024

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanması dün geceye damgasını vururken, gecenin en hararetli tartışması ise Beyaz Tv ekranlarında yaşandı.


Yerel seçim öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında bir takım asılsız iddialarda bulunan, Gökçek’in çağrılarına rağmen iddialarını ispatlamayan MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural
"Basın Kulisi"nde Gökçek ile karşı karşıya kaldı.

BU SEFER KAÇAMADI
Ferda Yıldırım’ın modere ettiği Basın Kulisi’nin bu haftaki konuğu MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural‘dı. Hürriyet Ankara temsilcisi Metehan Demir ve TGRT Ankara temsilcisi Nuri Elibol’un gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Oktay Vural, Gökçek hakkında öne sürdüğü iddiaların ispatlandığını söyleyince karşısında Gökçek’i buldu.

ORTAYA ÇIKARAN ZATEN BENİM
Canlı yayına telefonla bağlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Oktay Vural‘ın iddialarını hala ispatlamadığını ve kendisi ile karşılaşmaktan kaçındığını kaydederek "Biraz önce konuşulanları hayretle izledim .Oktay beyin verdiği cevaplar doğru değil. Mezarlıklarla ilgili olayı araştıran benim, ortaya çıkaran benim, sanki benim çıkardığım bir şeyi kendisi bulmuş gibi takdim etti, tartışmasına bile girmedi. Ondan sonra diyor ki savcılık takip ediyor diyor. Savcılığa veren benim." dedi.

GÖKÇEK HODRİ MEYDAN DEDİ, OKTAY VURAL SESSİZ KALDI
Gökçek, Oktay Vural‘a iddialarının ispatlanması halinde istifa edeceğini, kendisinin iddialarını ispatlayamaması halinde istifa edip etmeyeceğini sordu. Oktay Vural, Gökçek’in hodri meydan demesine sessiz kalırken Gökçek şunları kaydetti:
"İkincisi benim evimle ilgili olan iddialarını ispat ettiğini söyledi. O tarihte ben dedim ki medya huzuruna çıkalım söylediklerinizi doğruluğunu ispat edin ve ben belediye başkanlığını bırakmaya söz veriyorum. Ama sizde milletvekilliğini bırakır mısınız dedim. Şimdi tekrar ediyorum. Hiç bir şeyi ispat etmedi. Söyledikleri tamamen gerçek dışı. Gerçek dışı olan olayı gelelim yüz yüze konuşalım. O günkü konuşmaları televizyona birebir verelim. Eğe Oktay Vural‘ın dediği doğru çıkarsa ben halkımın huzurunda söz veriyorum belediye başkanlığını bırakacağım. Ama bir şartla… Oktay Vural‘da kendisinin doğru söylemediği ortaya çıkarsa milletvekilliğini bırakacağını halkın huzurunda söyler mi?

MHP’li Vural ise Gökçek’e "Ben bu konudaki iddialarımı ileri sürdüm. Melih Gökçek hakkındaki kararı Ankaralılar verecektir." sözleriyle cevap verdi.

SÖZLERİNİN ARKASINDA DURAMIYOR
Oktay Vural’ı verdiği sözlerin arkasında durmamakla suçlayan Gökçek "Oktay Vural söylemiş olduğu sözlerin arkasında duramıyor. Çünkü söylediklerini ispat etmesi mümkün değil." dedi.

AÇIK AÇIK YALANCI DEDİ
Oktay Vural’ın Gökçek’in sözlerini gülerek dinlemesine ise Gökçek "Gülerek bu iş olmaz Oktay bey." dedi. Vural’ın "daha neler var neler" sözleri üzerine ise Gökçek, Oktay Vural‘a hodri meydan dedi. "Neler varsa buyurun çıkarın konuşalım." diyen Gökçek "Şu anda kamuoyu bir kanaat sahibi oldu. Oktay Vural söylediklerinin arkasında duramayacak durumda. Ben kendisi için bir ifade kullanıyorum. O tarihte benimle ilgili ortaya attığı iddialar yalandır. Yalandır dediğim için, kendisini yalancılıkla suçlamam dolayısıyla beni mahkemeye vermesi lazım. Ben yalancı diyorum. Yalan veya doğru olduğunu ben mahkemeden ispat edeceğim." dedi.

BUNU TARİH YAZACAK
Gökçek "Bırakın bunları Oktay bey. Ben Ankara‘nın belediye başkanıyım. Ben 1 milyon oyla geldim buraya. Siz bir kere benim ondan birim kadar oy almadınız. Arada bu fark var. Ben sırf iftira atan insanları yakalamak için hep peşinden koştum. Kaç defa söyledim. Şerefli ve haysiyetli insanlar söylediklerini ispat eder dedim. Bir daha böyle kimsenin hakkında iftira atmayın. Söylerseniz peşinizden koşarım. Genel başkanınız örnek alın, kimseye genel başkanınız iftira atmıyor. Sizde iftira atarak siyaset yapmaya kalkışmayın. Bu da size verdiğim tarihi bir ders olsun. Bunu bütün tarih yazacak. Eğer sizde yürek olsa çıkar benimle televizyonda tartışırsınız. Bundan resmen korkuyorsunuz. Gülmeye devam edin bakalım." diye konuştu.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen