Per. Mar 28th, 2024

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, 2011 yılındaki bütün faaliyetleri, 2012 Londra Olimpiyatları’na yönelik gerçekleştirdiklerini söyledi.


Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geride kalan 2011 yılında iki önemli uluslararası müsabakaya ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Antalya‘da Dünya Kupası’nın bir ayağının gerçekleştirildiğini ve bu müsabakaların finallerinin ise İstanbul‘daki tarihi Küçüksu Kasrı’nda yapıldığını anlatan Topaloğlu, ”Dünya Kupası müsabakalarına her taraftan büyük ilgi var. Dünya okçuluğu ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), bu finalleri yakından takip ediyor” dedi.

Geçen yıl minikler, gençler ve büyükler kategorilerinde çok sayıda ulusal müsabaka gerçekleştirildiğini belirten Topaloğlu, şöyle konuştu:

”Yıl içindeki bütün faaliyetlerimiz 2012 Londra Olimpiyatları’na yönelik oldu. Londra’da Türkiye‘yi okçulukta temsil etmek istiyoruz. Bunun için yoğun bir çalışma içindeyiz. 2012 Mayıs ve Haziran aylarındaki kota müsabakalarında Londra’ya vize alacağımıza inanıyorum. Mayıs ayında Hollanda‘da Avrupa Şampiyonası gerçekleştirilecek ve burada bireysel vizeler verilecek. Haziran ayında ise ABD’de Dünya Kupası’nın üçüncü ayağında takım vizeleri verilecek. Hedefimiz buradan Londra için gerekli vizeleri alabilmek.”

Topaloğlu, 8 bin lisanslı sporcularının bulunduğunu belirterek, yarışmalara ise bin sporcunun katıldığını söyledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen