Çar. Nis 24th, 2024

Beyaz Perde Aktörleri Derneği Ödülleri törenine ‘The Help’ damga vurdu.


Sinema dünyasının en önemli ödülleri arasında gösterilen Beyaz Perde Aktörleri Derneği Ödülleri ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini buldu.

”The Help” adlı filmindeki rolüylü ABD’li film yıldızı Viola Davis en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi olurken, ”The Artist” filmindeki rolüyle Fransız film yıldızı Jean Dujardin en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.

The Help adlı filmde beyaz işverenleri hakkındaki anlatılması kolay olmayan hakikatleri anlatan siyahi oda hizmetçisi rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülen Davis ödülü kazanmasının ardından yaptığı konuşmada, ”Irkçılık ve cinsel ayrımcılık lekesinin sadece beyaz olmayanların veya kadınlar için geçerli olan bir şey olmadığını söylemek isterim. Bu hepimizin, herkesin üstündeki bir yüktür” diye konuştu.

The Artist adlı filmde canlandırdığı sessiz sinema devrinin en sevilen aktörüyken 1920’lerde sesli sinemaya geçilmesinin ardından zor günler yaşayan bir film yıldızı rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi olan Dujardin de yaptığı konuşmada, ”Çok kötü bir bir öğrenciydim. Derste anlatılanları dinlemezdim. Her zaman hayal kurardım. Öğretmenlerim beni ”Ay’daki Jean” diye çağırırlardı. Şimdi hayal kurmayı hiçbir zaman bırakmadığımın farkına vardım. Bu hayal için çok teşekkürler” dedi.

Octavia Spencer ”The Help” filminde canlandırdığı siyahi oda hizmetçisi rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü kazanırken, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü de 82 yaşındaki emektar film yıldızı Christopher Plummer’ın oldu.

En iyi tehlikeli sahne grubu ödülünü, Harry Potter film serisinin sonuncusu olan, ”Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2” filmindeki tehlikeli sahneleri canlandıran film ekibi kazandı

En iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi oyuncu ekibi ödüllerini kazanan ”The Help” ise Beyaz Perde Aktörleri Derneği Ödülleri töreninde adından en çok söz ettiren film oldu.

Mary Tyler Moore da Beyaz Perde Aktörleri Derneğinin verdiği hayat boyu başarı ödülünün sahibi oldu.

ABD’de bu yıl 26 Şubat’ta verilecek Oscar ödüllerinden önce verilen Beyaz Perde Aktörleri Derneği Ödüllerini kazananların, Oscar ödüllerini kazanmada da büyük bir avantaj elde ettiği kabul ediliyor. Beyaz Perde Aktörleri Derneği Ödüllerini geçen yıl kazanan Colin Firth (”The King’s Speech”), Natalie Portma (”Black Swan”), Chrisitan Bale (”The Fighter”), Melissa Leo (”The Fighter”) geçen yıl verilen Oscar ödüllerinin de sahibi olmuşlardı.

Beyaz Perde Aktörleri Derneği Ödüllerini kazananların tam listesi

Film kategorisinde:

En iyi kadın oyuncu ödülü: Viola Davis, ”The Help”

En iyi erkek oyuncu ödülü: Jean Dujardin ”The Artist”

En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü: Octavie Spencer, ”The Help”

En iyi yardımcı erkek oyuncu Christopher Plummer, ”Beginners”

Televizyon kategorisinde:

Televizyon ve minidizideki en iyi kadın oyuncu ödülü: Kate Winslet, ”Mildred Pierce”

Televizyon ve minidizideki en iyi erkek oyuncu ödülü: Paul Giamatti, ”Too Big to Fail”

Drama dizisindeki en iyi kadın oyuncu ödülü: Jessica Lange, ”American Horror Story”

Drama dizisindeki en iyi erkek oyuncu ödülü: Steve Buscemi, ”Boardwalk Empire”

Komedi dizisindeki en iyi kadın oyuncu ödülü: Betty White, ”Hot in Cleveland”

Komedi dizisindeki en iyi erkek oyuncu ödülü: Alec Baldwin, ”30 Rock”

Drama dizisindeki en iyi oyuncu ekibi ödülü: ”Board Walk Empire”

Komedi dizisindeki en iyi oyuncu ekibi ödülü: ”Moder Family”

En iyi tehlikeli sahne grubu ödülü: ”Game of Thrones”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen