Per. Mar 28th, 2024

Avrupa’nın dört bir yanından gelecek Türk göçmen işçileri, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarıyla ilgili tasarı öncesi bugün Paris’te protesto gösterisi düzenleyecek.


Fransa Türk dernekleri koordinasyon komitesi sözcüsü Hikmet Türk, yarınki gösteriye Fransa dışından, Avrupa’dan da çok sayıda Türk vatandaşının katılacağını söyledi

Konu ile ilgili A.A muhabirinin sorularını yanıtlayan Türk, Paris‘teki gösteriye en az 35 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyledi.

Türk, ”Almanya’dan 75, Hollanda‘dan 50, Belçika‘dan 40 ve İngiltere‘den 15 otobüs dolusu Türk gelecek. Fransa‘nın diğer kentlerinden gelen Türklerle birlikte toplam 506 otobüsün başkent Paris‘e ulaşması bekleniyor.”dedi

Hızlı tren ve kendi araçlarıyla da çok sayıda Türk vatandaşının protesto gösterisine katılacağını hatırlatan Türk, ”en az 35 bin kişinin Paris‘e ulaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Denfert Rochereau meydanında yerel saat ile 12’de başlayacak olan gösteri, senato binası önünde akşam saat 17’de sona erecek.

Senato genel kurulunda 23 Ocak’ta görüşülecek yasa teklifi aleyhinde yine aynı gün, senato binası önünde bir protesto gösterisi düzenlenecek.

Gösteride, yasa teklifinin, ”ifade özgürlüğüne ve Fransız anayasasına aykırı olduğu” vurgulanacak ve Fransız parlamentosunun, ”tarihin, parlamentolar tarafından değil tarihçiler tarafından yazılması gerektiğini” savunan raporuna dikkati çekilecek.

23 Ocak’ta yasa teklifinin genel kurulda alınacağı saatlerde Fransa‘daki Ermenilerin de, yine senato önünde gösteri yapması bekleniyor.

İktidardaki Halk Hareketi Birliği üyesi bir milletvekili tarafından sunulan yasa teklifi, 22 Aralık‘ta meclis genel kurulunda kabul edilmişti.

Fransa’daki Fransız-Türk dernekleri, 22 Aralık‘ta kabul edilen yasa teklifini protesto etmek için yine meclis önünde bir protesto gösterisi düzenlemişti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen