Per. Mar 28th, 2024

Sabah-Takvim gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, eski genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt’ın da yargılanması gerektiğini söyledi.


Beyaz Tv’de ekrana gelen Dinamit programında İlker Başbuğ’un tutuklanması konuşuldu. Programın yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, İlker Başbuğ’un tutuklu olarak yargılanmasını Türkiye‘nin demokratikleşme çabası için önemli bir gelişme olarak vurgularken, Yaşar Büyükanıtı’nda yargılanması gerektiğini ifade ederek şok bir çıkış yaptı.

O MUTABAKATI YIRTIP ATARIM
Başbakan Erdoğan ve eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt arasında yapıldığı iddia edilen mutabakata da değinen Kütahyalı "Varsayalım ki Yaşar Büyüanıt’la bir anlaşması var. Ben bunu gayri ahlaki ve hukuk dışı görürüm. Böyle bir diyemez hükümet. Yargının işine karışmaz. Böyle bir mutabakat varsa bile ben onu yırtıp atarım." dedi.

BÜYÜKANIT YARGILANMALI

"Bu ülkenin bir yurttaşı olarak Yaşar Büyükanıt’ın yargılanması gerektiğini haykırırım." diyen Kütahyalı, 27 Nisan muhtırasının illegal olduğunu öne sürerek " 27 Nisan muhtırası illegal bir muhtıradır, bu illegal muhtırayı ben yazdım diyen bir adam var karşımızda. Ben mutabakat falan tanımam, bu milletin yüzde 70’i de tanımaz." diye konuştu.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen