Cum. Nis 19th, 2024

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Galatasaray, deplasmanda Samsunspor’u 4-2 mağlup etti.


Foto galeri için tıklayın

Spor Toto Süper Lig 19. hafta mücadelesinde G.Saray deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçta Samsunspor’u 3-2 yenmeyi başardı. İlk yarıda sakatlıktan çıktıktan haftalar sonra ilk 11’de maça başlayan Sabri Sarıoğlu‘nun bireysel hataları sonrası 2-0 geriye düşen G.Saray, ikinci yarıda bambaşka bir kimliğe büründü ve galip gelmesini bildi.

Ev sahibi ekip Samsunspor karşılaşmanın 22. ve 32. dakikalarında Ekigho’nun attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda G.Saray teknik direktörü Fatih Terim yaptığı kritik değişikliklerle takımını canlandırmayı başardı. 51. dakikada Semih Kaya farkı 1’e indirirken 60. dakikada Selçuk İnan beraberliği sağladı.

Beraberliği sağlayan G.Saray baskısını arttırmaya devam edince 78. dakikada Milan Baros’la 3-2 öne geçti. Oyuna sonradan giren Sercan Yıldırım ise maçtaki son sözü söyledi; 4-2.

İkinci yarıda sergilediği performansla müthiş bir geri dönüş yapan G.Saray, mücadeleyi 4-2 kazandı ve puanını 43’e çıkardı. Bu sonucun ardından sarı kırmızılılar ikinci sıradaki F.Bahçe ile arasındaki puan farkını 1 maç fazlayla 7 puana çıkardı.

Öte yandan G.Saray, Samsunspor deplasmanında aldığı galibiyetle ligdeki son 8 maçından galibiyetle ayrılmayı başarmış oldu. Ev sahibi ekip Samsunspor ise 13 puanla 16. sırada kaldı.

Galatasaray gelecek hafta sahasında Karabükspor’u ağırlarken Samsunspor deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak.

İLK TEHLİKE SAMSUN‘DAN

Samsun Atatürk Stadı’nda oynanan maçın ilk tehlikeli atağı ev sahibi ekip Samsunspor’dan geldi.

Mücadelenin 4. dakikasında G.Saray savunmasının arkasına atılan topa Ekigho iyi hareketlendi. G.Saray savunmasında görev alan genç futbolcu Semih Kaya topu sektirdi. Ancak bu hatayı beklemeyen Ekigho topu iyi kontrol edemeyince Muslera kalesini zamanında terk etti ve topu kaparak Samsunspor’a gol şansı tanımadı.

Bu pozisyondan iki dakika sonra G.Saray organize bir atak geliştirdi. Sol kanatta topla buluşan Emre Çolak uzak direğe şık bir orta açtı.

Müsait pozisyondaki Engin Baytar kaleye vurmak yerine topu altı pastaki Milan Baros’a verdi. Samsunspor savunmasının markajındaki Baros ise topa düzgün bir vuruş yapamayınca pozisyon autla sonuçlandı.

EKIGHO BU KEZ AFFETMEDİ

Oyunun kontrolü ilk yarıda genel olarak ev sahibi ekip Samsunspor’daydı. Mücadelenin 22. dakikasında Felipe Melo’nun orta sahada yaptığı top kaybı sonrası Zenke atağı başlatan isim oldu.

Simon Zenke, ceza sahasına hareketlenen Ekigho’ya derinlemesine bir pas attı. Sabri’nin rakibini kaçırmasının ardından Ekigho topla buluştu ve kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Uruguaylı kaleciyi çalımlayan Ekigho, boş kaleye topu gönderdi ve skoru 1-0’a getirdi.

SABRİ’NİN HATASI GOLÜ GETİRDİ

Haftalar sonra sakatlığı sona eren ve formasına kavuşan Sabri Sarıoğlu, 32. dakikada yaptığı hata ile Samsunspor’un ikinci golü atmasına neden oldu.

Son olarak İnönü’de oynanan Beşiktaş derbisinde oynayan ve o maçta sakatlanan Sabri Sarığlu, Samsunspor maçı ile tekrar ilk 11’deki yerini aldı. Ancak G.Saray savunmasının arasında yapılan ortaya ters bir kafa vuruşu yapan Sabri, Samsun‘lu Ekigho’ya adeta asist yaptı.

Sabri’nin ters vuruşu sonrasında ceza sahası içinde topla buluşan Ekigho, köşeye yaptığı şık bir vuruşla hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü atarak skoru 2-0’a taşıdı.

Bu gol sonrası G.Saraylı futbolcular, hata yapan takım arkadaşları Sabri Sarıoğlu‘na moral verirken tecrübeli oyuncu ikinci yarının başında oyundan çıkarak yerini Albert Riera’ya bıraktı.

G.SARAY GOLLE BAŞLADI!

İlk yarıyı 2-0 geride kapatan G.Saray, mücadelenin ikinci yarısına oldukça hızlı başladı.

Sarı kırmızılılar 51. dakikada Ujfalusi’nin ortasında Semih’in kafa vuruşuyla golü buldu ve skoru 2-1’e getirdi. Elmander’in pasında sağ kanatta topla buluşan Ujfalusi, ön direğe iyi ortaladı. Savunmadan çıkarak gol arayan genç Semih Kaya, kafa vuruşunu gerçekleştirdi.

Savunmaya da çarpan top ağlara giderken başarılı oyuncu G.Saray formasıyla bu sezon ki ilk golünü de atmayı başarmış oldu.

HATAYI SELÇUK DEĞERLENDİRDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyunu tamamiyle kontrolü altına alan G.Saray, beraberlik golünü de 60. dakikada Selçuk İnan’la buldu.

Samsunspor savunmasının hatasını çok iyi değerlendiren Albert Riera, pasında topu Selçuk İnan’la buluşturdu. Ceza sahası içinde topun gelişine çok iyi vuran Selçuk İnan topu ağlarla buluşturdu ve 2-2’lik beraberliği sağladı.

VE MÜTHİŞ BİR GERİ DÖNÜŞ!

Ve karşılaşmanın 78. dakikasında Galatasaray Milan Baros’un kafa vuruşuyla attığı golle maçta 3-2’lik üstünlüğü yakaladı.

Samsunspor, savunma oyuncusu Khubutia’nın sakatlığı nedeniyle sahada 10 kişiyken Emre Çolak’ın sol kanattan ortaladığı topa Milan Baros bomboş pozisyonda kafayı vurdu kaleci Ertuğrul’u mağlup ederek takımını 3-2 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 84. dakikasında ise oyuna sonradan giren Sercan Yıldırım şık hareketlerle rakiplerinden sıyrıldı. Ceza sahası içinde vuruşunu yapan Sercan takımının 4. golünü atarak galibiyeti bir nevi perçinledi.

TERİM’DEN KRİTİK HAMLELER

Samsunspor deplasmanında ilk yarıyı 2-0 geride kapatan G.Saray’da teknik direktör Fatih Terim, ikinci yarıya kritik değişikliklerle başladı.

Samsunspor’un attığı iki golde hatası bulunan Sabri’yi oyundan alan Terim, sağ beke Ujfalusi’yi çekerken Felip Melo bir süre Semih Kaya ile stoper mevkiisinde görev aldı. Karşılaşmanın 57. dakikasında Engin Baytar oyundan çıkarken Servet Çetin yerine dahil oldu. Bu değişikliğin ardından Melo tekrar orta alandaki görev bölgesine dönerken sarı kırmızılıların savunma hattı Ujfalusi, Semih Kaya, Servet Çetin ve Hakan Balta‘dan oluştu.

Terim’in yaptığı değişiklikler sarı kırmızılı takıma hareket kazandırırken G.Saray’ın bulduğu ikinci golde oyuna sonradan giren Albert Riera yaptığı top takibi sayesinde takımının beraberliği sağlamasında etkili oldu.

ENGİN BAYTAR FORMSUZDU

Spor Toto Süper Lig 19. haftasında Samsunspor deplasmanında maça ilk 11’de başlayan G.Saraylı Engin Baytar, sergilediği performansla taraftarlarını memnun edemedi.

57. dakikada oyundan çıkarak yerini Servet Çetin‘e bırakan Baytar, ilk yarıda sık sık pas hatası yaptı.

Öte yandan Engin Baytar’a, Samsunspor maçında takım arkadaşlarından uyarı geldi.

Başarılı futbolcunun sık sık rakip müdahalelerin ardından yerde kalmasına tepki gösteren Felipe Melo, takım arkadaşının ayağa kalkmasını istedi. G.Saray’ın yıldız golcüsü Milan Baros da bir pozisyon sonrasında Engin Baytar’a aynı uyarıyı yaptı.

REKOR SONA ERDİ!

Süper Lig’de deplasmanda oynadığı son 7 maçta kalesini gole kapatan Galatasaray, Avrupa’da devam eden liglerde deplasmanda en uzun süre gol yemeyen takım ünvanını da Samsunspor deplasmanında bıraktı.

Samsunspor’da Ekigho’nun 23. dakikada attığı golle sarı kırmızılıların deplasmanda gol yememe serisi 670 dakika sonra sona erdi.

TRANSFERLER KADRODA!

Samsunspor teknik direktörü Vladimir Petkoviç, yeni transferlerden Murat Ceylan‘a ilk 11’de şans verirken, dün resmi sözleşme imzalayan Serdar Özkan’ı ise ilk 18 dahil etti.

Kırmızı-beyazlıların Almanya‘nın Eintracht Frankfurt takımından transfer ettiği 31 yaşındaki Yunan golcü Gekas ise maçı tribünden takip etti.

EBOUE’NİN YOKLUĞU ETKİLEDİ!

Afrika Uluslar Kupası nedeniyle Fildişi Sahili Milli Takımı kadrosuna katılan G.Saraylı futbolcu Emmanuel Eboue’nin yokluğu Samsunspor maçında hissedildi.

Eboue’nin yerine görev alan Sabri Sarıoğlu, maç eksiği olmasına rağmen Samsunspor maçında ilk 11’de kendisine yer buldu. Ancak Sabri Sarıoğlu, Samsunspor’un ilk iki golünde yaptığı hata maçın skoruna olumsuz etki etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

90’19 Mayıs Stadyumu’nda ‘İmparator Fatih Terim’ sesleri…
89’Serdar duvar pasıyla ceza alanına girmek istedi ancak savunma topu uzaklaştırdı
88’Dördüncü golden sonra G.Saray’lı taraftarların sesleri 19 Mayıs Stadyumu’nda daha da fazla duyulmaya başladı
87’Samsunspor rakip sahada taç atışını kullanıyor.
86’Néstor Muslera çıkıyor ve topa hakim oluyor.
86’Alvaro Dominguez, Samsunspor adına korner atışını kullandı.
85′ Galatasaray Sercan’ın attığı gol ile durumu 4-2 yapıyor. Sercan ceza sahası içinde topla buluştu bekletmeden kaleye şutunu vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.
84′ GOOOLLL Sercan
82’Samsunspor yarı alanının ortalarında Sercan ayağını fazla kaldırdığı için endirekt vuruşa neden oldu
81’Samsunspor’da Murat Yildirim yerini Anıl Dilaver’e bıraktı
80’Yenal Tuncer G.Saray yarı alanı sol kanadında yerde kaldı. Faul bekledi ancak hakem taç kararı verdi
79’Emre Çolak sol kanattan harika ortaladı. Ceza alanı içerisinde güzel bir kafa vuruşu yapan Milan Baros takımını 2-0 mağlubiyetten 3-2’lik galibiyete taşımayı başardı
77′ GOOOLLL Baros
76’G.Saray’da Sercan Melo’nun yerine oyuna girdi
75’Simon Zenke sağ kanatta topla buluştu. Arka direğe doğru kesti ancak orada hiçbir Samsunspor’lu oyuncu yoktu
75’Johan Elmander çalımlarla ceza alanına girmek istedi. İlk rakibini rahat geçti ancak ikinci de başarılı olamadı.
73’Savunmasından gelen topla ani bir atağa kalkan Samsunspor’da Murat ceza alanı içerisinde topu kale ağzına kesti. Ancak Selçuk İnan topu uzaklaştıran isimdi. Net bir pozisyondu
70’Ceza alanı içerisinde üç Samsunspor’lu oyuncu topu auta çıkması için bırakırken pozisyonu takip eden Riera son anda bir dokunuşla ceza alanı dışındaki Selçuk’u gördü. Milli oyuncu net vurdu ve skoru 2-2’ye getirdi
69′ GOOOLLL Selçuk Şahin
68’G.Saray ceza alanında Hakan Arslan Servet’in darbesiyle yerde kaldı ve bir sakatlık geçiriyor.
67’Yenal Tuncer topla beraber soldan çıkmak istedi. Baros’un müdahalesi sonucu Yenal yerde kaldı. Hakem faul düdüğü çalarken Baros bu karar oldukça sinirlendi
66’Emre Çolak soldan ortaladı ceza alanı içerisinde Kemal topu kornere gönderdi
66’Ujfalusi tedavisi için oyun alanı dışına alındı ve karşılaşma tekrar başladı
65’Samsunspor atağında ceza alanı içerisinde Ujfalusi ve Muslera çarpıştı. Çek savunmacı yerde kaldı ve bir sakatlık geçiriyor
64’Hakan Balta soldan ortaladı. Elmander topu kontrol etmek istedi ancak topu sektirdi ve savunma uzaklaştırdı
62’Top yaklaşık iki dakika G.Saray yarı sahası sağ korner direğine yakın bir yere sıkışıp kaldı. Ardından G.Saray’lı oyuncular kazandıkları taçla beraber topu sıkıştığı noktadan çıkardılar
61’Taç sonrası gelişen pozisyonda korner direği yakınlarında Ujfalusi Zenke’yi faul ile durdurdu. Çek oyuncu bu kararı beğenmedi.
60’Zenke sol kanatta topu kontrol etmek isterken Semih araya girdi ve topu taca gönderdi
59’Albert Riera orta alanda topu Fink’ten kaptı ancak hakem Özgür Yankaya faul gerekçesi ile oyunu durdurdu
57’Galatasaray’da Engin yerini Servet’e bırakıyor
56’Zenke orta alanda ayaklardan seken topu alıp ilerlemek istedi ancak Melo’nun darbesi ile yerde kaldı. Bu pozisyon sonrası Brezilyalı sarı kart gördü
55’Yenal Tuncer topu saklarken Emre Çolak’ın kendisine arkadan yaptığı faul sonrası yerde kaldı
54’Murat Yildirim sağdan ortaladı Zenke’den önce topa dokunan Semih Samsunspor’a bir korner kazandırıyor
52’Ujfalusi sağdan çok iyi bir orta çıkardı. Ön direkte Semih Kaya’nın kafa vuruşu önce Ertuğrul’a ardından Adem’e çarptı ve ağlarla buluştu.
51′ GOOOLLL Semih
50’Sabri Sarıoğlu’nun oyundan çıkmasının ardından Ujfalusi sağ beke geçerken Melo da stoper olarak görev alıyor
49’Ertuğrul kendisine yapılan faulü kullanmakta geç kalınca sarı kart ile cezalandırıldı
48’Selçuk Inan arka direğe kesti. Ertuğrul topu uzaklaştırdı ardından Semih Kaya’nın sert müdahalesi ile yerde kaldı ve faul kararı çıktı.
46’Galatasaray ikinci yarıya Sabri’nin yerine Riera değişikliği ile başlıyor
46′ Ve karşılaşmanın ikinci yarısı Galatasaray‘ın vuruşu ile başladı

SAMSUNSPOR 2-0 GALATASARAY İLK YARI SONUCU

45’Milan Baros ceza alanına iki oyuncuyu geçerek girmek istedi. Son anda savunmadan gelen müdahale topu Ertuğrul’un önüne bıraktı genç oyuncu ayaklarıyla uzaklaştırdı
44’Emre soldan ortaladı. Engin kafayla Baros’a indirdi. Baros topu iyi kontrol etti ancak savunma araya girdi. Ceza alanı dışına gönderilen top Elmander’in önünde kaldı. İsveçli’nin şutu az farkla auta çıktı. 42’Adem Alkasi sağdan ortaladı. Hakan Arslan ceza alanı içinde bomboş pozisyonda kafayı vurdu top auta çıktı ancak öncesinde ofsayt bayrağı kalkmıştı
41’Karşılaşma hakem atışıyla tekrar başladı
40’Engin Baytar yerde kaldığı için oyun şu anda durdu. Oyunun durması Felipe Melo’yu oldukça kızdırdı
39’Gelen iki golün ardından Samsunspor’lu taraftarların desteği arttı
38’Emre Çolak soldan ortaladı arka direkte top Samsunspor savunmasından sekti Engin Baytar kontrolü sağlayamadı ve top son olarak Engin’e çarparak taca çıktı
37’Emre Çolak ve Milan Baros duvar pası denedi fakat savunma araya girerek topu uzaklaştırdı
35’Engin Baytar sağdan ceza alanına girerken yerde kaldı. G.Saray’lı oyuncu penaltı beklerken maçın hakemi oyunu devam ettirdi
34’Golden sonra takım arkadaşları Sabri’yi teselli etmek için yanına gidip destek oldular
33’Soldan gelen uzun topta rakibinden önce yükselen Sabri’nin kafasından sekerek ceza alanına düşen topla buluşan Ekigho, Muslera’yı ikinci kez avlamayı başardı
32′ GOOOLLL Ekigho
31’Orta alandan gelen uzun topta Ekigho Sabri’den önce topun kontrolünü sağlasa da arkasından gelen Semih yine atağı savuşturan isim oldu
29’Simon Zenke topla beraber ceza alanına girdi. Semih Kaya çok kritik bir müdahale ile topu uzaklaştırdı
28’Sabri Sarıoğlu sağdan ortaladı. Fink araya girdi ve kafayla topu kornere gönderdi
27’Milan Baros sol taraftan Hakan’ın kaçtığını düşünerek bir pas çıkardı ancak Hakan hareketlenmediği için top doğrudan taca çıktı
26’Ekigho Ehiosun orta alanda aldığı topla Fink’in buluşturmak istedi. Ara pasında Alman oyuncudan önce Sabri araya giren isim oldu
24’Ekigho Ehiosun kendi topuyla ceza alanıan girmek istedi ancak savunma izin vermedi
23’Sağ kanatta Melo’nun kaptırdığı topla ceza alanına yaklaşan Zenke çok iyi bir ara pası çıkardı ve ceza alanı içinde Ekigho topla buluştu. Muslera’yı da geçen forvet takımını 1-0 öne geçirdi
22′ GOOOLLL Ekigho
21’Murat Ceylan ceza alanı dışından kaleyi yokladı savunmada Ujfalusi’ye çarpan top uzaklaştırıldı
20’Hakan Balta’nın ara pasında Adem araya girmek istedi ancak Muslera süratli davrandı ve topu taca gönderdi
19’Milan Baros’un pasıyla ceza alanında Elmander topla buluşmak istedi ancak savunma son anda araya girdi
17’Engin Baytar Murat Ceylan2ın müdahalesi sonrası yerde kaldı ve takımına faul kazandırdı
16’Hakan Arslan ceza alanı dışından kaleyi yokladı. Zayıf şutu Muslera’da kaldı
15’Emre Çolak ceza alanı dışı sağ çaprazından kaleyi yokladı. Güzel bir vuruştu ancak top auta çıktı
14’Zenke G.Saray ceza alanında topla buluştu fakat hakem elle oynama gerekçesi ile oyunu durdurdu
13’Engin Baytar sağdan kaçan Emre Çolak’a güzel bir top çıkardı ancak genç oyuncu ofsaytta kaldığını tahmin ederek hareketlenmedi ancak pozisyonda ofsayt kararı çıkmamıştı
12’Melo sağdan aldığı pasla ceza alanına girdi. İçeriye doğru çıkardığı top Akaki’ye çarparak kornere çıktı. Kullanılan korner Ertuğrul’da kaldı
10’Yine bir uzun topla çıkmak istedi Samsunspor. Bu sefer Ekigho’nun topla buluşmasına engel olan isim Semih Kaya oldu
9’Savunmanın arkasına uzun bir top atıldı ancak top Ekigho için hızlıydı ve Muslera’da kaldı
8’Samsunspor’lu oyuncular önde pres yaparak topu kapmaya çalışıyor maçın bu ilk dakikalarında
7’Simon Zenke çok uzak mesafeden kaleyi denedi. Top auta çıktı
6’Emre Çolak soldan ortaladı. Engin Baytar arka direkte çok iyi indirdi. Baros bekletmeden vurdu ancak kale ağzındaki şutu üstten auta çıktı
5’Semih Kaya üzerine gelen topu kafa ile Muslera’ya indirmek istedi kısa düşen topa Ekigho hareketlendi ancak Uruguaylı kaleci daha hızlı davrandı
4’Simon Zenke kendi topuna hareketlenerek sol çizgiye inmek istedi ancak kontrolü kaybedince top taca çıktı
3’Sabri Sarıoğlu ceza alanı dışından kaleyi yokladı ancak top üstten auta çıktı
2’Ekigho soldan Sabri’yi geçerek ceza alanına girdi ancak pasını çıkaramadan dengesini kaybederek düştü
1’Ve karşılaşma Samsunspor’un vuruşu ile başladı

SAMSUNSPOR

Ertuğrul
Adem
Kemal
Akaki
Yenal
Murat Ceylan
Fink
Murat Yıldırım
Hakan
Ekigho
Zenke

GALATASARAY

Muslera
Sabri
Ujfalusi
Semih
Hakan Balta
Melo
Selçuk
Engin
Emre
Baros
Elmander

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen