Cts. Nis 20th, 2024

Aylardır tartışılan 58. maddenin görüşüleceği Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda Nihat Özdemir önemli açıklamalrda bulundu.


Şike ve teşvik ile ilgili, küme düşmeyi öngören 58. Madde’nin oylanarak karara bağlanacağı genel kurul Ankara’da başladı.

Toplantıda söz alan Nihat Özdemir şunları şöyledi…

Soruşturma kapsamında bugün 8 kulüp ki biz inanıyoruz ki bu sayının çok yakın zamanda 11 12 kulübe ulaşacağını ve 93 kişinin var olduğunu unutmayalım. Bu süre açısından yeterli olmadığı gibi federfasyon yönetimi tarafından bağımsız olan kurumlara etki etmek anlamına gelir.

Burada herhangi bir süre sınırından bahsedilmemektedir. Federasyonumuzun etik kurulu yönetim kurulu disiplin kurulu ve tahrip kurulu süreçlerini kısıtlayacak şekilde hakkaniyetten uzak iyi niyetle bağdaşmayan bir yaklaşım olduğunu düşünüyoruz.

Kişilere sözlü savunma hakkı tanınmasını da talep ediyoruz. Federasyon tarafından hepimize gönderilen dökümanı inceleyince savunma süreciyle ilgili endişelerimizin ne kadar yerinde olduğunu görüyoruz.

Savunma istenen kişilerin neyle suçlandıkları bile yazılmamışken ek te gönderilen binlerce suçun içinden kendi suçunu bulması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Binlerce sayfanın tamamının okunması gerekmektedir. Bunun neticesinde savunma yapması gerekmektedir.

Açıkça kendinizi savunmayın siz zaten suçlusunuz demektir. Savunma hakkı kutsaldır ama bu şekilde adeta oldu bittiye getirilmek istenmektedir.

Ne acıdır ki federasyon başkanımız bir kez dahi mahsumiyet kabinesi vardır. Kimse kulüplerinizi Türk futbol ailesini peşinen suçlayamaz. Karar yargı sürecinin sonunda verilir. Suç varsa federasyonumuz en ağır cezayı verir bu konuda bize güvenin demiş midir? Dememiştir.

Federasyon suça karar vermiş. Suça vereceği cezanın adının konmasını bekler bir tavırdadır.

Etik kurulu disiplin hatta tahrip tahkim kuruluna devretmiştir.

TFF bu kararı alırken bizim de burda söz söyleme hakkımız olması gerekir. Yüzyılın üzerinde ömürleri olan kulüplerimizle ilgili bu kararları alırken söz hakkımızın olması gerekirken konu başka taraflara çekilmiştir.

Genelkurul üyelerimiz biz bu federasyonu sorunumuzu çözsün diye seçtik. Bunun dışında peşin hükümlerle hakeret ediyorlar. Biz delegelere sizlere en büyük saygısızlığı yapmış oluruz.

Açıkçası biz bu ortamın TFF tarafından oluşturulmayacağını düşünüyor ve takdiri size bırakıyoruz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen