Cum. Nis 19th, 2024

TED Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Vardar, “Türk yüksek öğrenimindeki en büyük sorunlardan biri iyi eğitim vermemektir.”


TED Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Öktem Vardar, "Türk yüksek öğrenimindeki en büyük sorunlardan biri iyi eğitim vermemektir. TED Üniversitesi iyi eğitim vermek üzere kurgulanmaktadır. Yeni öğretme metotlarını uygulayacağız" dedi.

Prof.Dr. Vardar, TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları öğretmen, öğrenci ve velilerine TED Üniversitesi hakkında bilgilendirme toplantısı için Kayseri‘ye geldi. Rektör Prof.Dr. Öktem Vardar, bu yılın eylül ayında 3 bölüme öğrenci alacaklarını, daha sonra bu sayının 10 bölümde 300’e yükseleceğini, farklı bir üniversite olacaklarını anlattı. Prof.Dr. Vardar, üniversitenin kuruluşu ve öğrenci alımının geciktiğine dair görüşler olduğunu belirtirken, şöyle dedi:

"Altyapımızı tamamlamadan öğrenci almak istemedik. TED Üniversitesi iddialı başlayacak. Zira, Türk yüksek öğrenimindeki en büyük sorunlardan biri iyi eğitim vermemektir. TED Üniversitesi’nde en önemli olgu güven meselesidir. Güven sorununu gidermek için öncelikle şeffaf olacağız. Biz de herşey şeffaftır. Web sitemize girerseniz bunu görürsünüz. Ayrıca hesap verme yöntemi önde olacak. Hem kamuya, hem öğrenciye hem öğretim üyesine güven vereceğiz. Çalışanlarımız arasında güven ön planda gelecek. Seçkin, seçici ve farklı bir üniversite olacağız. Devamlı büyümeye öykünen vakıf üniversitesi olmayacağız. Dünya standartlarında büyüyeceğiz. Gazete sayfalarında renkli ilanlarımız olmayacak. Eylül‘de eğitime başlayacak üniversitemizde 3 bölüme 10’ar öğrenci alacağız. Kalabalık, üniversite olmayacağız. Toplam öğrenci sayımız 3-4 bini geçmeyecek. TED adı ve altyapısı bizim için önemli bir ölçüdür. O nedenle TED kolejlerinin bulunduğu illere giderek, yeni kurulan üniversitemizi önce kendi okullarımızda tanıtıyoruz."

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen