Per. Nis 18th, 2024

TFF Başkanı Aydınlar TFF Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu.


Şike ve teşvik ile ilgili, küme düşmeyi öngören 58. Madde’nin oylanarak karara bağlanacağı genel kurul Ankara’da başladı.

Genel Kurul’u oluşturan 300 delegeden, 226’sının hazır bulunduğunun tespit edildiğini söyleyen TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğana, toplantı için yeterli sayının sağlandığını belirtti ve açılışı yaptı.

Genel Kurul’da konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar şunları söyledi:

-7 ay önce ben ve 14 arkadaşım bu salonda futbolun idaresine seçildik. Ancak 90. saatte şike soruşturması ile karşı karşıya kaldık. Böyle bir olaya hazırlıksız yakalandık. 1923’ten bu yana en büyük kriz yaşanmakta. Sorunu TFF’nin tek başına çözmesi mümkün değildir.

-Çalışmalarımızı iyi niyetle sürdürdük. Kararların en doğrusu olduğu konusunda ısrar ediyoruz. Bu sorunun sorumlusu biz değiliz. Hepinizden yardım istiyoruz. Sizden baskı değil destek bekliyoruz. Bizi destekleyen büyük bir ekip var. Küçük çıkarlar için kaosu büyütmek isteyenlerde var. Bunlara sizlerin de ‘dur’ demesi gerekiyor.

-Bizlere inanın ve güvenin. Bu işleri bırakalım da demedik. Evet biz tarafız. Türk futbolunun başının dik durmasından yanayız. Kararlar herkesi mutlu etmez.

-Hukuk nihai kararı verecektir. TFF’nin aldığı her karar TFF kanununa ve statüsüne uygun olduğu gibi UEFA’ya da uygundur. Herkese eşit mesafedeyiz. Biz herkesin federasyonuyuz. Biz, Türk futbolunun arkasındaki gücüz. Herkesin tavsiyelerini bize iletmeleri en büyük haktır.

-Biz bir aileyiz. Büyük bir aileyiz. Bu nedenle herkesi dinlemeliyiz. Sadece bugün değil, 3 Temmuz‘dan bu yana herkesi dinliyoruz. Saygı sınırını aşmayacak her eleştiriye hazırız. Her kararımızda da şeffaf olmaya devam edeceğiz. Dürüst olmaya devam edeceğiz.

-Süreç başladığından bu yana masumiyet karinesi en çok konuşulan şey oldu. Sözde değil özde hukuktan yanayız.

-Evrensel hukuk normlarını göz önüne aldık. Aklımız ve vicdanımız böyle olsun diyor. Artık top hukukta.

-Şimdi sırada savunma hakkı var. Savunmalar alınacak. Bundan sonra Etik Kurulu da raporunu tamamlayacak. Hukuki süreç yetişirse play-off öncesi kararlar verilecek. Görevde olduğumuz sürece hak yedirmeyeceğiz. Emek ve alın terine saygı duymaya devam edeceğiz.

-Önceliğimiz futbolun gelişimi. Alınacak kararlarda futbolun geleceği ve Türkiye‘nin geleceği de göz önüne alınıyor.

ÖNERGE KRİZİ
Bu arada Genel Kurul öncesi önerge krizi de yaşanıyor.

Dün geceden beri devam eden toplantılarda TFF ve Kulüpler arasında fikir birliğine varılamadı. TFF Başkanı Aydınlar ve Yönetimi; Bank Asya, 2. lig ve 3. lig kulüpleriyle yaptığı görüşmelerde bir sonuç alamadı. Bu kulüplerin %70’inin ret oyu kullanacakları öğrenildi.

TFF Yönetim Kurulu hazırlamış olduğu divan önergesini ve konuşmacıların sürelerini yazılı olarak delegelere imzalatmak istedi. Delegeler oluşturulacak olan divana ‘evet’ derken süre ve kişi sayısına itiraz etti.

Bu gelişmeler yaşanırken, TFF Yönetimi genel kurulun başlamasına 20 dakika kala bu durumu değerlendiren kısa bir toplantı daha yaptı.

TOPLANTIDAN AYRINTILAR

– Divan üyesi Hasan Yener‘in okuduğu Genel Kurul gündemi oy birliği ile kabul edildi…
– Genel Kurul Başkanlık Divanı Üyesi Yalçın Karadeniz şunları söyledi: Türk futbolu derinden sarsılmış ve kaotik ortama sürüklenmiştir. TFF hatalara düşmemek açısından Genel Kurulumuzu toplantıya davet etti. TFF buradan güçlü olarak çıkacaktır. Allah’tan hepimize başarılar diliyorum..
– TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan’ın yaptığı açıklamaya göre Genel Kurul’a 240 delege katıldı.

TÜRK FUTBOLUNUN KRİTİK GÜNÜ

303 delegenin oy hakkı bulunduğu olağanüstü genel kurula şu ana kadar 289 kişinin kayıt yaptırdığı öğrenilirken, TFF Eski Başkanı Mahmut Özgener, genel kurula katılmadı. Ayrıca tarihin en kalabalık gazeteci ordusu da genel kurulu takip ediyor.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve ekibinin, Kulüpler Birliği ile ayrı bir salonda toplantıya girmesi de bu görüşmenin önemini artırırken, oylamanın açık mı kapalı yapılacağı henüz netleşmedi. Kapalı oylama yapılması daha büyük bir ihtimal ve salonda 10 adet sandık hazır durumda.

İŞTE OY KULLANACAK DELEGELER

– Spor Toto Süper Lig: 126 delege
– Bank Asya 1. Lig: 36 delege
– Spor Toto 2. Lig: 34 delege
– Spor Toto 3. Lig: 57 delege
– Diğer: 30 delege

GENEL KURUL GÜNDEMİ
1. Toplantı çoğunluğunun tutanakla tespiti
2. Toplantının açılışı
3. Genel Kurul Başkanlık Divanının oluşumu
( 1 Başkan, 1 Başkan Vekili, 2 Üye Seçimi )
4. İstiklâl Marşı ve Saygı Duruşu
5. Genel Kurul Başkanlık Divanına toplantı tutanaklarını imza yetkisi verilmesi
6. Başkanın sunuşu
7. Haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip değiştirilmemesinin görüşülmesi ve karara bağlanması
8. Dilekler
9. Kapanış

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen