Cts. Nis 20th, 2024

Farklı aksanları taklit etme konusundaki becerisiyle tanınan Oscar ödüllü oyuncu Meryl Streep, İngiltere’nin ilk kadın Başbakanı Margaret Thatcher’ı oynamanın ürkütücü olduğunu söyledi.


Margaret Thatcher’ı konu alan "Iron Lady" (Demir Lady) filminin Avrupa’daki prömiyeri çerçevesinde dün Londra’da gazetecilere konuşan 62 yaşındaki Streep, Thatcher’ı canlandırma konusunda, "Çok ürkütücüydü, çünkü ben New Jersey’liyim" derken, yine de çekimler sırasında kendi deneyimlerinin, Thatcher’ın mücadelesini anlamasına yardımcı olduğunu söyledi.

Streep, 1970 yılında değişim öğrencisi olarak bir dönem, daha sonra karma eğitime geçen bir erkek kolejinde okuduğunu belirterek, o yıl okulda 6 bin erkek öğrenci arasında sadece 60 kız olduklarını ve filmin çekimleri sırasında o günleri hatırladığını kaydetti.

"Kramer Vs. Kramer" (Kramer Kramer’e Karşı) ve "Sophie’s Choice" (Sophie’nin Seçimi) filmleriyle iki kez Oscar kazanan Meryl Streep‘in, "Iron Lady" (Demir Lady) filmindeki performansıyla 17. kez Oscar’a aday gösterilmesi bekleniyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen