Cum. Mar 29th, 2024

Uludere’deki hava operasyonunda PKK’lı 6 teröristin öldüğü telsiz dinlemelerine takıldı Konuşmalara göre PKK, cesetleri köylüler gelmeden alıp, Haftanin kampına götürdü


Şırnak’ın Uludere ilçesinde akaryakıt kaçakçılığı yapan 34 köylünün hava harekâtında ölmesinden günler sonra dinlemeye takılan bir konuşma soruşturmaya yeni bir boyut kattı. İstihbarat birimleri Zap bölgesinde faaliyet gösteren PKK’nın sözde özel güç sorumluları Rojhilat ile Cilo telsiz kodlarını kullanan teröristler arasında geçen bir konuşmayı kayda aldı. Rapora göre 2 terörist saldırıdan sonra 4 Ocak’ta bir başka grupla bir araya geldi. Görüşmede Uludere‘deki hava harekâtı konuşuldu. Dinlemelere göre görüşmede, kaçakçılık yapan grubun içerisinde 6 PKK’lının olduğu şeklindeki konuşma yer aldı. Hava harekâtının sonrasında köylüler olay yerine gelmeden Haftanin kampındaki teröristlerden bir kısmı ölen teröristlerin cesetlerini ve silahlarını almak için bölgeye gitti. Cesetler Haftanin kampına götürüldü.

‘500 KİŞİ SALDIRACAĞIZ’
İstihbarat birimlerince rapora dönüştürülen görüşme kayıtlarında, bölücü terör örgütünün Ortasu köyünde yaşanan bu olayı "propaganda" malzemesi yaparak TSK’nın bundan sonraki hava harekâtlarını önlemeye çalışacağı belirlendi. Rojhilat ile Cilo kod adlı teröristlerin kendi aralarında yaptığı görüşme PKK’nın bahar döneminde planladığı "kanlı" eylemleri de deşifre etti. Örgütün Uludere‘deki hava operasyonunda ölen 6 teröristin intikamını almak amacıyla yaz döneminde sınır hattında bulunan karakol, üs bölgesi ve sınır birliklerine 400-500’er kişilik gruplar ile saldırı tasarladığı tespit edildi.

SINIRDA BAHAR ÖNLEMİ
İstihbarat konusunda Genelkurmay Başkanlığı, emniyet birimleri, Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı’da bilgilendirildi. Baharla birlikte sınır birliklerine yönelik saldırı ve sızma girişimlerine karşı güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve zayiat verilmemesi istendi. Uludere olayı sonrası Genelkurmay "Sinat-Haftanin’e takviye maksadıyla çok sayıda terörist gönderildiği bilgisi alınmıştır. Çeşitli kaynaklardan alınan istihbarat ve yapılan teknik analizler sonucunda, içlerinde örgüt liderlerinin de bulunduğu grupların bölgede bir araya geldikleri ve sınırdaki karakol ve üs bölgelerimize yönelik saldırı hazırlığında anlaşılmış, birlikler ikaz edilmiştir" açıklaması yapmıştı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen