Sal. Nis 23rd, 2024

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal TFF kararı nedeniyle Galatasaray’ın önümüzdeki yıl Avrupa’da mücadele etmemesi durumda, başkanlığı bırakacağını açıkladı.


Kanaltürk’te yayınlanan Telegol programına konuk olan Galatasaray sportif kulübü başkanı Ünal Aysal çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şike soruşturmasında 3 Temmuz‘dan bu yana bir değişiklik olmadığını kaydeden Ünal Aysal " Düşüncelerimizi resmileştirmek için TFF’ye uyarı gönderdik. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi’ne güvenimiz ve saygımız çok büyük. Özellikle federasyon başkanımızın ne kadar iyi niyetli çalıştığını biliyorum. Aydınlar istifayı düşünmüş olabilir. Toplantıdaki konuşmaların detayına girmek istemiyorum. TFF’nin alacağı karara kamu vicdanını tatmin etmeli. Biz kimse ceza alasın istemiyoruz. Biz kendi kulübümüzün menfaatlerini düşünüyoruz. TFF bu işi UEFA ile koordineli götürmek zorunda." dedi.

26 Ocak’ta yapılacak olan genel kurulda neyi oylayacaklarını bilmediklerini söyleyen Aysal, toplantıda ciddi kararlar alınsaydı ihtarname göndermeyeceğini belirti. Aysal’ın açıklamaları şöyle:
AVRUPA’YA GİDEMEZSEK BAŞKANLIĞI BIRAKIRIM
UEFA’dan alacakları tavsiyeleri yazılı alsalar daha iyi olur. Aydınlar’ın UEFA ile görüşmesinde gerekeni yapacağını düşünüyorum. Çok tecrübeli yöneticilerimiz var. Galatasaray, TFF kararı nedeniyle önümüzdeki yıl yurtdışına çıkamazsa,ben Mayıs ayında görevi bırakırım. Bu şartlarda başkanlık yapamam. Galatasaray yurtdışına çıkma alternatifini kaybederse, benim Galatasaray için çizdiğim proje düşer. Böyle bir şey olursa O proje benim Galatasaray‘ı yurt dışına götürmek ve bu başarıyı devam ettirmek şeklindedir.
AZİZ BEYİN YERİNDE OLSA BIRAKIRDIM
Büyük konuşmayayım ama Aziz beyin başına gelen başıma gelmezdi. Aziz Yıldırım‘ın başına gelen benim başıma gelseydi, ben Aziz bey gibi davranmazdım. Kulübü karıştırmaz ve bırakır kendi mücadelemi kendim verirdim. Benim başıma bunlar gelseydi, bizim taraftarımız benim arkamda bu kadar durmazdı. İki gün bekler ”Kulübü terk et, biz işimize bakalım” derlerdi. Ama Fenerbahçe camiası böyle değil. Aziz beyin arkasındalar.
FENERSİZ LİG OLMAZ
Ayrıca Aziz Yıldırım‘ın sözlerine de güvenmek zorundayız. UEFA’dan bir zarar gelmeyecekse, ve kamu vicdanının rahat edeceği bir karar alınacaksa bizim sesimiz çıkmaz. Sanırım UEFA’nın da ve kamu vicdanında kabul göreceği bir formül bulunacaktır. Galatasaray gibi Fenerbahçe‘de büyük bir kulüptür. Fenerbahçe‘siz lig olmaz.
RONALDİNHO’YU FATİH HOCA İSTEMEDİ
Ronaldinho, konusunu Fatih hocaya sordum, ”Böyle bir şey var ister misin” dedim. ”Bana 24 saat içinde cevap verin” dedim, bana ”İstemem takım içi dengelerini bozar” dedi. Ben de almadım. Ben Messi’yi almak istesem, Fatih hoca ‘İstemem” dese yine almam. Çünkü ben yarın hesap soracağım adamın istemediği bir şeyi yapmam.

BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen