Cts. Nis 20th, 2024

Usta gazeteci Tayyar Işıksaçan, Beyaz TV’deki bir programla ilgili yazı yazan Milliyet Yazarı Mehveş Evin’e çok sert çıktı.


Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Tayyar Işıksaçan ile Ayşe Aral’ın sunduğu Beyaz Manşet programının bugünkü bölümüne ünlü sanatçı Bora Gencer konuk oldu.

Işıksaçan, Beyaz TV’deki Şaka Şaka programı için söylenen iddialara cevap verdi. Programda, şakazade sevgilisine "Sen ne kadar rahatsın?" diye çıkışıyor. Sevgilisi de"Evet rahatım diye cevap veriyor." Ancak bazı medya kuruluşlarında şakazade kadının "Sen ne kadar Hrant’sın" dediği iddia edilerek haber oldu. Milliyet Gazetesi Yazarı Mehveş Evin de bu haberi köşesine taşıdı.

Tayyar Işıksaçan bunu bu şekilde anlayıp haber yapanlara çok sert çıktı. "Türkiye’de akrabalık ilişkileriyle, sevgili ilişkileriyle, genel yayın müdürlerinin yatağından geçerek, yazı işleri müdürünün kı..nın dibinde dolaşarak köşe kapmış arkadaşlar var" diyen Işıksaçan, "Hülya Avşar bazen diyor ya ‘salak, geri zekalı’ diye, altına imza koymamak mümkün değil. Koca koca adamlar oturuyorlar gazetelerinde hiç seyretmedikleri, bir kere bile bakmadıkları, VTR’sini hiç izlemedikleri bu şaka hakkında yorumlar yapıyorlar" dedi.

"ZERRE KADAR ONURUN VARSA GAZETENDE YAZMAYI BIRAK"

Işıksaçan, "Köşe yazılarını çok yakından takip ettiğim, yazarlığını ciddiye aldığım, Milliyet Gazetesi gibi bir gazetede köşe yazarlığı yapan Mehveş Evin de bunu köşesine taşımış" diyerek Evin’in yazısını okudu.

"Mehveş Hanım bir kere lütfedip programı seyretmemiş" ifadesini kullanan Işıksaçan Evin’e, "Eğer zerre kadar gururun ve onurun varsa bugün gazetende yazı yazmayı bırak" çağrısında bulundu. Tayyar Işıksaçan, "VTR ortada, Allah’tan RTÜK de sizleri ciddiye almıyor. Çünkü sizler ne yazdığını bilmeyecek kadar akli durumunuzu kaybetmiş insanlarsınız. Şu seyrettiğiniz VTR’den çıkarttığınıza bakın küfürler havada uçuyormuş, Hrant’ın adı geçiyormuş, sen ne Hrantsın diye çocuğa vuruyormuş. Dinlemeden, anlamadan yazıyorsunuz. Bulunduğunuz yerin hakkını vermiyorsunuz" şeklinde konuştu.

"SALAKSINIZ"

Ayşe Aral ise, "Benim ağzım açık kaldı. Kadın öyle dese bile Beyaz TV bunu yayınlar mı. Hakikaten salaksınız kusura bakmayın" yorumunda bulundu.

Bora Gencer de, "Kızın konuşma şekli, diksiyon olarak böyle bir algılama yaptırtabilir insana. Ama çocuk da evet rahatım diye cevap veriyor. Demek ki, rahatsın demiş ki rahatım diye devam ediyor. Bazı kişiler her kelimeyi düzgün söylemeyebilir, benim de oluyor bazen. Orada yakın bir duyum olabilir. Ama bunu yazmak garip. Aklı olan bir kişi orada Hrant dedirtmez" diye konuştu. BEYAZ GAZETE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen